Kenya's Report: Όλες οι προπονήσεις και τα περάσματα πριν τo φορμάρισμα των δυο Γερμανών που θα τρέξουν στο Μαραθώνιο του Τόκιο

 Manuel Viehl   19:03 05-08-2021  

Kenya's Report: Όλες οι προπονήσεις και τα περάσματα πριν τo φορμάρισμα των δυο Γερμανών που θα τρέξουν στο Μαραθώνιο του Τόκιο


Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Τόκιο βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και ο στίβος έχει ξεκινήσει. Στις 7 Αυγούστου θα διεξαχθεί ο μαραθώνιος των γυναικών. Παραδοσιακά, την τελευταία μέρα των Αγώνων θα γίνει ο μαραθώνιος των ανδρών, με τους δρομείς να βρίσκονται στην γραμμή εκκίνησης των 42.195 μέτρων στις 8 Αυγούστου. Ο μαραθώνιος έχει μετακινηθεί σε μία βορειότερη τοποθεσία, στο Σαπόρο λόγω των υψηλών θερμοκρασιών στο Τόκιο. Πάντως φαίνεται ότι η θερμοκρασία θα «αγγίξει» τους 35 βαθμούς Κελσίου στην ημέρα του αγώνα, ενώ αναμένεται να υπάρξει και υψηλή υγρασία.

Θα είναι πολύ συναρπαστικό να δούμε ποιος θα καταφέρει να διεκδικήσει μετάλλιο στον συγκεκριμένο μαραθώνιο. Ο Κενυάτης Eliud Kipchoge τα κατάφερε περίφημα σε παρόμοιες συνθήκες στο Ρίο το 2016. Σε κάθε περίπτωση όμως, ο Ιάπωνας που γνωρίζει ήδη τις συνθήκες, Suguru Osaka θα δώσει τα πάντα για να κατακτήσει ένα μετάλλιο ή ακόμα και την πρώτη θέση στην πατρίδα του.

Ακολουθήσαμε τους μαραθωνοδρόμους Amanal Petros (2:07.18 – ρεκόρ Γερμανίας) και Hendrik Pfeiffer (2:10:18) στο camp τους στο Ίτεν της Κένυας και θα σας αναλύσουμε την τελευταία τους εβδομάδα προετοιμασίας πριν αγωνιστούν στον μαραθώνιο των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ο Hendrik Pfeiffer έκανε νέο προσωπικό ρεκόρ σε ημιμαραθώνιο με 62:05 σε έναν αγώνα στη Γερμανία το Μάρτιο. Φαινόταν πως ήταν σε κορυφαία φόρμα λίγο πριν κολλήσει και αρρωστήσει από κορωνοϊό λίγο αργότερα. Αναγκάστηκε να χάσει σχεδόν πέντε εβδομάδες και ήταν πολύ δύσκολο για τον ίδιο να επιστρέψει στις προπονήσεις και στην φόρμα στην οποία βρισκόταν. Λίγο πριν τον μαραθώνιο των Ολυμπιακών Αγώνων δείχνει αυτοπεποίθηση και λέει ότι έχει ανακάμψει πλήρως από τον Μάρτιο, ενώ αισθάνεται πως βρίσκεται σε ακόμα καλύτερο επίπεδο.

Ο Amanal Petros σίγουρα φανταζόταν αρκετά καλύτερη την προετοιμασία του. Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, προπονήθηκε αρκετά με το γκρουπ του Julien Wanders. Από την άλλη όμως, δεν εμφανίστηκε καλός στις διοργανώσεις του Φεβρουαρίου και του Μαρτίου, λόγω ανεπάρκειας σιδήρου, όπως είπε ο ίδιος. Όσο βρισκόταν στο training camp στην Κένυα, τραυματίστηκε στην προπόνηση όταν τον χτύπησε ένας μοτοσικλετιστής. Σκέφτηκε ακόμα και να ακυρώσει την προετοιμασία του για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ταξίδεψε πίσω στη Γερμανία για ιατρική περίθαλψη και τελικά είχε τη δυνατότητα κάνει μία πολύ καλή προετοιμασία στο Ίτεν.

Η εβδομάδα προπόνησης είναι από τις 19 Ιουλίου έως τις 25 Ιουλίου 2021 και είναι η τελευταία των δύο αθλητών στο training camp σε υψόμετρο. Μετά από αυτή την εβδομάδα οι δρομείς επέστρεψαν στην Γερμανία για να κάνουν τα απαραίτητα τεστ κορωνοϊού και εξετάσεις πριν αναχωρήσουν για την Ιαπωνία.

Δείτε αναλυτικά το training plan τους: