Τέσσερις ακόμη Κενυάτες ντοπέ και μία Βραζιλιάνα

 Runbeat Team   11:43 21-06-2024  

Τέσσερις ακόμη Κενυάτες ντοπέ και μία Βραζιλιάνα


Μακραίνει η λίστα με τους Κενυάτες αθλητές που έχουν κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών κάτι που αποδεικνύει ότι το πρόβλημα είναι τεράστιο στη χώρα που ο αθλητισμός αποτελεί τρόπος επιβίωσης.

Η Υπηρεσία Αντιντόπινγκ της Κένυας ανακοίνωσε ότι τέσσερις ακόμη αθλητές βρέθηκαν θετικοί στη χρήση απαγορευμένης ουσίας και ως εκ τούτου τους αφαιρέθηκε η δυνατότητα να αγωνιστούν. Πιο συγκεκριμένα, ο Οργανισμός Αντιντόπινγκ της Κένυας (ADAK) δημοσίευσε τη λίστα χθες Πέμπτη στην οποία βρίσκονται τέσσερις Κενυάτες και μία Βραζιλιάνα αθλήτρια. Πρώτος στη λίστα βρίσκεται ο Samuel Kimani Wanjiru (σπρίντερ των 200μ. και 400μ.), ο οποίος βρέθηκε να έχει κάνει χρήση της απαγορευμένης ουσίας S1.1 Anabolic Androgenic Steroids (AAS)/methasterone, ενώ ο Panuel Mkungo βρέθηκε να έχει χρησιμοποιήσει  S1.1 Anabolic Androgenic Steroids (AAS)/Testosterone.

 

Ο Mkungo είναι το μεγαλύτερο όνομα από τους τέσσερις αθλητές που βρέθηκαν να έχουν ντοπαριστεί. Ο πρωταθλητής του Μαραθωνίου της Κωνσταντινούπολης το 2023 εκπροσώπησε την Κένυα στον ημιμαραθώνιο στους Αφρικανικούς Αγώνες στην Άκρα της Γκάνας τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους, όπου τερμάτισε έκτος. Στο παρελθόν έχει κερδίσει στους μαραθωνίους του Ζάγκρεμπ στην Κροατία, στο Αρέζο και στο Τέρμε στην Ιταλία.

Ντοπέ βρέθηκε και ο δρομέας των 1.500 μέτρων Brian Kiptoo, ο οποίος έχει ως έδρα τις ΗΠΑ και βρέθηκε θετικός στην ουσία S1.1 Anabolic Androgenic Steroids (AAS)/19-norandrosterone. Ο τέταρτος αθλητής που βρέθηκε θετικός σε απαγορευμένη ουσία είναι ο δρομέας μεγάλων αποστάσεων Victor Kiptoo (νικητής στον Ημιμαραθώνιο της Μάιντς), ο οποίος ήταν θετικός στην ουσία S1.1 Anabolic Androgenic Steroids (AAS)/ methasterone.

Τέλος, στη λίστα βρίσκεται και η Βραζιλιάνα αθλήτρια Zarri Graziele, στον οργανισμό της οποίας βρέθηκε η ουσία  S1.1 Anabolic Androgenic Steroids (AAS)/Testosterone, η οποία εικάζεται ότι της χορηγήθηκε στην Κένυα.