«Τρομάζει» η ομάδα της Κένυας για τον μαραθώνιο των Ολυμπιακών του Παρισιού - Μέσα Kipchoge και Jepchirchir

 Πάνος Κατσαρός   16:37 04-04-2024  

«Τρομάζει» η ομάδα της Κένυας για τον μαραθώνιο των Ολυμπιακών του Παρισιού - Μέσα Kipchoge και Jepchirchir


Με μοναδικό στόχο να διατηρήσει τα… σκήπτρα της η Κένυα ανακοίνωσε τις ομάδες της για τον Μαραθώνιο των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, τόσο σε άνδρες, όσο και σε γυναίκες. Όπως είναι φυσικό, δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι χρυσοί Ολυμπιονίκες του Τόκιο, Eliud Kipchoge και Peres Jepchirchir.

 

Από την πλευρά των ανδρών, o Kipchoge θέλει να γράψει ιστορία και να κρεμάσει στον λαιμό του το τρίτο συνεχόμενο χρυσό μετάλλιο σε μαραθώνιο Ολυμπιακών Αγώνων μετά από εκείνα σε Ρίο και Σαπόρο. Μαζί με τον Kipchoge θα βρίσκεται ο νικητής του μαραθωνίου του Τόκιο Benson Kipruto, θέλοντας να κατακτήσει τον πρώτο του τίτλο με την φανέλα της Κένυας.

Παράλληλα, ο νικητής του Μαραθωνίου του Άμπου Ντάμπι του 2022 Timothy Kiplagat βρίσκεται στην ομάδα. Ο Alexander Mutiso που είναι ένας εξαιρετικός νεαρός αθλητής είναι ένας ακόμα δρομέας που επιλέχθηκε στην ομάδα, ενώ η πεντάδα κλείνει με τον Vincent Ngetich, που τερμάτισε δεύτερος πίσω από τον Kipchoge στον μαραθώνιο του Βερολίνου το 2023. Σημαντικό είναι να αναφερθεί ότι μετά το θανάσιμο τροχαίο του κατόχου του παγκόσμιου ρεκόρ στον μαραθώνιο Kelvin Kiptum, η Κένυα έχασε μία ακόμα -πολύ- σημαντική συμμετοχή στο Παρίσι.

Δυνατή ομάδα και στις γυναίκες

Από την πλευρά των γυναικών η Peres Jepchirchir πηγαίνει στο Παρίσι με στόχο να υπερασπιστεί τον τίτλο της από τους ΟΑ του Τόκιο, με την Κένυα -όπως όλοι γνωρίζουμε- να είναι φαβορί τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες.

Στην ομάδα των γυναικών βρίσκεται και η Hellen Obiri, που θέλει να γράψει ιστορία στο Παρίσι μετά τις νίκες της σε Νέα Υόρκη και Βοστώνη. Μία ακόμα δυνατή συμμετοχή στις γυναίκες είναι η πρώην κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ Brigid Kosgei, που τερμάτισε δεύτερη στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2021.

 

Την εξάδα των γυναικών συμπληρώνει η δύο φορές νικήτρια του μαραθωνίου του Σικάγο Ruth Chepng’etich, η νικήτρια του μαραθωνίου του Τόκιο 2023 Rosemary Wanjiru, αλλά και η νικήτρια του μαραθωνίου της Νέας Υόρκης 2022, Sharon Lokedi.