Πόσταρε την δήλωση Τεντόγλου ο Carl Lewis: «Γι’ αυτό ακριβώς πρέπει να συμβουλευόμαστε τους αθλητές»

 Runbeat Team   19:58 02-03-2024  

Πόσταρε την δήλωση Τεντόγλου ο Carl Lewis: «Γι’ αυτό ακριβώς πρέπει να συμβουλευόμαστε τους αθλητές»


Ο θρυλικός αθλητής του στίβου, Carl Lewis σχολίασε τις δηλώσεις του Μίλτου Τεντόγλου για την αλλαγή που προτίθεται να κάνει η Παγκόσμια Ομοσπονδία στη βαλβίδα, στο άλμα εις μήκος.

Θυμίζουμε ότι ο Έλληνας αθλητής, στις δηλώσεις που παραχώρησε μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου της Γλασκόβης, έριξε τη βόμβα ότι δεν αποκλείεται να αγωνιστεί στο τριπλούν, αν η Παγκόσμια ομοσπονδία στίβου προχωρήσει στην αλλαγή με τη βαλβίδα, την οποία προτίθεται να αφαιρέσει (δοκιμαστικά), αλλά και να βγάλει την πλαστελίνη που καθορίζει την εγκυρότητα ενός άλματος.

 

Ο Lewis πόσταρε βίντεο με τις δηλώσεις του Τεντόγλου, παίρνοντας θέση υπέρ του, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η ομοσπονδία δεν ρωτάει τους αθλητές για τις αλλαγές που σκοπεύει να κάνει ή να δοκιμάσει.

«Αυτός ακριβώς είναι ο λόγος για τον οποίο πρέπει να συμβουλευόμαστε τους αθλητές. Δεν θα συμφωνούσαν ποτέ με αυτήν την αλλαγή μορφής. Έχω ακούσει τόσες απόψεις αλλά όχι από τους άλτες. Τώρα, κάθε άλτης πρέπει να μιλήσει και να τους κάνει να καταλάβουν ότι δεν θα δεχτούν αυτές τις αλλαγές», ανέφερε ο Carl Lewis.