Δουβαλίδης στο Runbeat: «Η συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι από μόνη της ένα μετάλλιο» (Vid)

 Πάνος Κατσαρός   15:30 29-04-2024  

Δουβαλίδης στο Runbeat: «Η συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι από μόνη της ένα μετάλλιο» (Vid)


Ο Κώστας Δουβαλίδης βρέθηκε στο Ηράκλειο, όπου έλαβε μέρος στο διασυλλογικό πρωτάθλημα στον όμιλο της Κρήτης. Ο έμπειρος αθλητής μίλησε στην κάμερα του Runbeat και στον Χρήστο Κώνστα, ο οποίος βρέθηκε στο Παγκρήτιο στάδιο και αναφέρθηκε στην φετινή του χρονιά, η οποία θα είναι η τελευταία Ολυμπιακή για τον ίδιο.

Μεταξύ άλλων, ο Έλληνας πρωταθλητής μίλησε για τον στόχο των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, ενώ έστειλε και το δικό του μήνυμα στα νέα παιδιά που ασχολούνται με τον στίβο.

 

«Η συμμετοχή στους Ολυμπιακούς του Παρισιού είναι από μόνη της ένα μετάλλιο»

Μιλώντας για το τι σημαίνει η φετινή χρονιά για εκείνον, ο Κώστας Δουβαλίδης τόνισε: «Αρχικά σημαίνει ότι είναι η τελευταία Ολυμπιακή χρονιά, από εδώ και πέρα θα ασχοληθώ περισσότερο με πιο μικρές διοργανώσεις. Πρώτα απ’ όλα εύχομαι να φτάσω στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού και μακάρι εκεί πέρα να με συντροφεύει και η οικογένειά μου, η γυναίκα μου μαζί με το αγοράκι μας. Θα είναι μία πολύ γεμάτη, αγωνιστικά χρονιά. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι το αποκορύφωμα και πιο πριν υπάρχει το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ανδρών – Γυναικών που γίνεται στην Ρώμη. Είναι μία πολύ δυνατή χρονιά και θα προσπαθήσω να ανταπεξέλθω σε όσα απαιτεί η χρονιά».

Στη συνέχεια, ο έμπειρος αθλητής μίλησε για το τι παραπάνω μπορεί να σηματοδοτήσει για εκείνον μία παρουσία στους Ολυμπιακούς Αγώνες: «Η συμμετοχή και μόνο είναι ένας τελικός, είναι ένα μετάλλιο και πλέον είναι πάρα πολύ δύσκολο το να λάβεις μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ειδικά για τα δεδομένα της Ελλάδας και συγκεκριμένα στο αγώνισμα των εμποδίων που ξέρω ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο. Είναι από μόνο του ένα μετάλλιο, τα λέει όλα».

 

Κλείνοντας την συνέντευξή του στο Runbeat, ο Δουβαλίδης έστειλε το δικό του μήνυμα στα νεαρά παιδιά που ασχολούνται με τον στίβο: «Αυτό που έχω να πω είναι να έχουν υπομονή, επιμονή. Να πιστεύουν σε αυτό που κάνουν, να βάζουν στόχους σε αυτό που κάνουν και συγκεκριμένα στον χώρο του αθλητισμού. Όποιο άθλημα και να επιλέξουν, να προσπαθούν πάντα για το καλύτερο και πιστεύω ότι κάποια στιγμή οι κόποι τους θα ανταμειφθούν. Δεν είναι εύκολος ο δρόμος προς την επιτυχία και πιστεύω ότι όποιοι ακολουθήσουν αυτό τον δρόμο θα φτάσουν στον στόχο τους».