Με Τζένγκο, Ανδρικόπουλο και Τσιάμη το μίτινγκ στην Ουέλβα

 Runbeat Team   13:23 29-04-2024  

Με Τζένγκο, Ανδρικόπουλο και Τσιάμη το μίτινγκ στην Ουέλβα


Με έντονο ελληνικό ενδιαφέρον διεξάγεται στην Ουέλβα αύριο Τρίτη 30/4 το απόγευμα το μίτινγκ που ανήκει στα Continental Tour Bronze της World Athletics.

Την Ελλάδα θα εκπροσωπήσουν η Ελίνα Τζένγκο, ο Νίκος Ανδρικόπουλος και ο Δημήτρης Τσιάμης.

 

Στο στάδιο Emilio Martín Ibero-American, η Ελίνα Τζένγκο, η οποία στο πρόσφατο Diamond League της Σανγκάης άγγιξε τα 60 μέτρα, ξεκινά την προσπάθειά της στις 19.30 με κυριότερες αντίπαλες την Πολωνή Μαρσελίνα Βίτεκ–Κονοφάλ (ατ. ρεκόρ 66.53) και την Κουβανή Γιουλένμις Αγκιλάρ (φετινό 63.90). Η πρωταθλήτρια Ευρώπης μετέβη στην Ουέλβα, στον ισπανικό νότο, κοντά στα σύνορα με την Πορτογαλία απ’ ευθείας από την κινεζική μεγαλούπολη.

Ο Νικόλας Ανδρικόπουλος, μετά το πέρασμά του από τους Διασυλλογικούς Αγώνες στον Άγιο Κοσμά, όπου επιχείρησε μόνο δύο άλματα, θα κυνηγήσει μια καλή επίδοση στην Ουέλβα, έχοντας μαζί του στην εξέδρα τον προπονητή του, Δημήτρη Βασιλικό και στον αγωνιστικό χάρη τον αειθαλή Δημήτρη Τσιάμη, ο οποίος θα κάνει το ντεμπούτο του στον ανοιχτό στίβο.

Το ελληνικό δίδυμο θα αντιμετωπίσει, μεταξύ άλλων, τον Βραζιλιάνο, 7ο στο Γιουτζίν, Αλμιρ Ντος Σάντος, καθώς και τον Γάλλο, πρωταθλητή Ευρώπης του 2014, Μπενζαμάν Κομπαορέ. Το τριπλούν θα ξεκινήσει στις 19.40.