Η Ταϊλάνδη δίνει το σύνθημα με Marathon event με πάνω από 18.000 δρομείς!

 Runbeat Team   17:31 28-03-2021  

Η Ταϊλάνδη δίνει το σύνθημα με Marathon event με πάνω από 18.000 δρομείς!


Εικόνες που μας πήγαν περίπου ένα χρόνο πίσω είδαμε εχθές στην Ταϊλάνδη, καθώς διοργανώθηκε Μαραθώνιος-Ημιμαραθώνιος και αγώνας 10 χιλιομέτρων με πάνω από 18.000 δρομείς. Ο λόγος για το Buriram Marathon 2021, ο οποίος κατατάσσεται στους Silver Μαραθώνιους.

Η συμμετοχή ήταν πάρα πολύ μεγάλη, καθώς οι κάτοικοι του Buriram είχαν δουλέψει αρκετά για να το καταφέρουν. Τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, με μάσκες, αποστάσεις και ασφάλεια, οι διοργανωτές έφεραν εις πέρας αυτή τη δύσκολη αποστολή, χρησιμοποιώντας και ένα μικρό κόλπο στην αφετηρία. Οι αθλητές έφευγαν σε μικρά γκρουπ, ανά δύο λεπτά, πρώτον για να μην υπάρξει συνωστισμός λόγω του μεγάλου αριθμού συμμετοχών, αλλά και για να μπορούν οι δρομείς να αγωνιστούν πιο ελεύθερα.

Ο αγώνας ξεκίνησε στο Chang International Circuit του Buriram και ολοκληρώθηκε στο Chang Arena και ήταν μέρος του concept με όνομα «YOUR ULTIMATE DESTINATION- Runner's Heaven» και έγινε για πρώτη φορά βράδυ. Η ζέστη ήταν αρκετή, καθώς έφτανε τους 35 βαθμούς, όμως οι διοργανωτές είχαν φροντίσει να υπάρχουν σπρέι με νερό κατά τη διάρκεια της διαδρομής για να δροσίζονται οι αθλητές.

 

Ο αγώνας είχε αναβληθεί νωρίτερα αυτή τη χρονιά, κάτι το οποίο σχολίασε και ο Υπουργός Τουρισμού και Αθλητισμού της Ταϊλάνδης, Pipat Ratcha kitprakarn, λέγοντας: «Με το πρωτότυπο του New-Normal Μαραθώνιου, με δύο λεπτά απόσταση στην αφετηρία, όλα είναι μια χαρά. Αυτό ενισχύει τον ανταγωνισμό στο επίπεδο Sllver. Κάτι το οποίο βελτιώνει κατά πολύ τα πράγματα είναι ο εμβολιασμός των αθλητών. Θα έχουμε ελίτ αθλητές πρόθυμους να αγωνιστούν στη χώρα μας εάν ανακοινώσουμε ότι η Ταϊλάνδη μπορεί να φιλοξενήσει έναν μεγάλο αγώνα έως το τέλος του χρόνου». Ο ίδιος εξήγησε γιατί ο αγώνας δεν έγινε στην πρωτεύουσα της χώρας, την Μπανγκόκ, λέγοντας πως δεν ήταν εφικτό να κλείσουν όλους τους δρόμους για να τρέξουν οι δρομείς και ότι γι’ αυτό επιλέχθηκε το Buriram.

 

Νικητής του αγώνα στους άνδρες ήταν ο Ρώσος Sergei Zyrianov με χρόνο 2.35.01 με τον Sanchai Namkhet να τερματίζει δεύτερος με 2:36:32. Στις γυναίκες, νικήτρια αναδείχθηκε η Rabeang Rangphia με 3:14:57 και στη δεύτερη θέση τερμάτισε η Phintuaon Weerasomkiat, που ολοκλήρωσε τον αγώνα σε 3:15:19. Εκτός από τον κεντρικό Μαραθώνιο, το event περιελάμβανε και Ημιμαραθώνιο, ενώ υπήρχε και η επιλογή του Mini Marathon, που ήταν στα 10 χιλιόμετρα.