15ος Ποσειδώνιος Ημιμαραθώνιος: Ανανεωμένος, πιστοποιημένος και με πολλές δράσεις

 Runbeat Team   18:15 18-04-2024  

15ος Ποσειδώνιος Ημιμαραθώνιος: Ανανεωμένος, πιστοποιημένος και με πολλές δράσεις


Με ρεκόρ συμμετοχών και ένα πολύπλευρο πρόγραμμα δράσεων διεξάγεται την προσεχή Κυριακή 21 Απριλίου ο 15ος Ποσειδώνιος Ημιμαραθώνιος στην Αττική.

Οι διοργανωτές προχώρησαν σε αλλαγές και καινοτομίες προκειμένου να προσελκύσουν το ενδιαφέρον ακόμη περισσότερων δρομέων και τα κατάφεραν. Περισσότεροι από 5.000 δρομείς έχουν δηλώσει συμμετοχή στους αγώνες που θα πραγματοποιηθούν, αριθμός ρεκόρ για τα δεδομένα της διοργάνωσης. Επίσης, σύμφωνα με τις προβλέψεις των διοργανωτών, στο Πολιτιστικό και Αθλητικό Κέντρο Δήμου Παλαιού Φαλήρου την Κυριακή αναμένεται να συγκεντρωθούν περισσότερες από 7.000 άνθρωποι (δρομείς, συνοδοί, προσωπικό, εθελοντές και φίλοι της διοργάνωσης).

 

Στην εκκίνηση θα βρεθούν δρομείς που θα 70 εθνότητες από 45 διαφορετικές χώρες του κόσμου. Από τη Ν. Κορέα, Ν. Ζηλανδία, Αυστραλία, Αμερικανική Σαμόα στον Ειρηνικό, Περού, Μεξικό, Βραζιλία κ.α. Η μεγαλύτερη εκπροσώπηση δρομέων έρχεται από την Ισπανία και τη Βρετανία.

Το φετινό αγωνιστικό πρόγραμμα περιλαμβάνει έξι διαφορετικούς αγώνες με μικρές, μεσαίες και μεγάλες αποστάσεις που ικανοποιούν τις ανάγκες όλων των δρομέων. Το βασικό αγώνισμα της ημέρας είναι ο Ημιμαραθώνιος των 21,1χλμ ενώ παράλληλα διεξάγεται στην ίδια διαδρομή και ο Αγώνας Δρόμου Τέταρτο (1/4) Mαραθωνίου, σε μια απόσταση 10,5χλμ. Όσοι θέλουν να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους σε λιγότερα χιλιόμετρα έχουν την ευκαιρία να τρέξουν στον Αγώνα Δρόμου Novo Nordisk μήκους 5χλμ που διαπερνά το παραλιακό μέτωπο. Σε πιο χαλαρούς ρυθμούς διεξάγεται ο αγώνας Δυναμικού Βαδίσματος Novo Nordisk 5χλμ, πάνω στην ίδια όμως διαδρομή. Από το σχεδιασμό, δεν λείπει και ο Αγώνας Κοινωνικής Προσφοράς, 1.000 ή 2.000 μέτρων για την ενίσχυση του Πανελλήνιου Συλλόγου Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων «ΑΛΜΑ», για παιδιά με νοητική υστέρηση και αυτισμό. Για τους μικρούς δρομείς έως 12 ετών, είναι διαθέσιμος ο Αγώνας Δρόμου Παιδιών 1.000 μέτρων που προσφέρεται δωρεάν ώστε να μυηθούν στον κόσμο του τρεξίματος.

Ο Ποσειδώνιος Ημιμαραθώνιος έχει εξασφαλίσει επίσημη μέτρηση των διαδρομών του ημιμαραθωνίου και των 5χλμ, πιστοποιημένη από την WA/AIMS. Η ανανεωμένη χάραξη των διαδρομών διατρέχει το νότιο παραλιακό μέτωπο της Αθήνας, περνώντας δίπλα από σημαντικά τοπόσημα όπως το Θωρηκτό Αβέρωφ, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, τη Μαρίνα του Φλοίσβου και τη Μαρίνα Αλίμου, ενώ η διοργάνωση είναι ενταγμένη στο καλεντάρι της AIMS.

Παράλληλα με το αγωνιστικό πρόγραμμα του Ποσειδωνίου, εκτυλίσσεται κι ένα σύνολο πολιτιστικών και κοινωνικών εκδηλώσεων. Αναπόσπαστο κομμάτι του σχεδιασμού, είναι πλέον ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ζωγραφικής για παιδιά ηλικίας 4-14 ετών, με θέμα «Το τρέξιμο είναι παιχνίδι, είναι χαρά! Το τρέξιμο με την παρέα μας είναι μεγαλύτερη χαρά!» και τα έργα όλα να εκτίθενται στη Γραμματεία των αγώνων.

Εναρμονισμένος με τα σύγχρονα πρότυπα διαχείρισης του ενεργειακού αποτυπώματος, ο Ποσειδώνιος Ημιμαραθώνιος «τρέχει» τη δράση ανακύκλωσης και συγκέντρωσης πλεονάζοντος νερού «ECO Περιβάλλον. Στάση ζωής!» σε συνεργασία με το «Ινστιτούτο Ομάδα για τον Κόσμο – Περιβαλλοντική Συμμαχία 2004+». Με τον ίδιο φορέα, διοργανώνεται το εθελοντικό πρόγραμμα επαναχρησιμοποίησης αθλητικών παπουτσιών «Άστα να τρέξουν ξανά» που προωθούνται σε ομάδες συνανθρώπων μας που τα έχουν ανάγκη μέσω των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου Παλαιού Φαλήρου.

Με το σύνθημα «Τρέχω & Βαδίζω. Δίνω αξία στα βήματά μου! Δράση για το Διαβήτη και την Παχυσαρκία. Τώρα!» η Ελληνική Διαβητολογική Εταιρεία (ΕΔΕ) και ο Ποσειδώνιος Ημιμαραθώνιος, σε συνεργασία με εξειδικευμένες υπηρεσίες του Δήμου Παλαιού Φαλήρου, την φαρμακευτική εταιρία Novo Nordisk κι άλλους φορείς, ενώνουν τις δυνάμεις τους στην ενημέρωση, πρόληψη μάχη εναντίον του Διαβήτη.           

Η διοργάνωση, τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής, του Δήμου Παλαιού Φαλήρου, του Δήμου Αλίμου, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας - Υγιείς Πόλεις,της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρίας και της Ελληνικής Αστυνομίας. Οι αγώνες περιλαμβάνονται στο επίσημο πρόγραμμα του ΣΕΓΑΣ και επιπλέον φέρουν τη σφραγίδα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας «Αθλητισμός για όλους» (UESpT). `