Ρώμη 2024: Θα διεξαχθεί αγώνας 10χλμ για επαγγελματίες και ερασιτέχνες

 Runbeat Team   13:14 23-04-2024  

Ρώμη 2024: Θα διεξαχθεί αγώνας 10χλμ για επαγγελματίες και ερασιτέχνες


Το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ρώμης που έχει προγραμματιστεί για τις 7 με 12 Ιουνίου επιφυλάσσει αρκετές καινοτομίες ειδικά όσον αφορά τα δρομικά αγωνίσματα. Όπως ήδη έχουν ανακοινώσει οι διοργανωτές, ο μαραθώνιος θα αντικατασταθεί από τον ημιμαραθώνιο (δες λεπτομέρειες ΕΔΩ), ενώ δόθηκε στη δημοσιότητα και η προκήρυξη του αγώνα 10 χιλιομέτρων, ο οποίος θα διεξαχθεί στη Ρώμη την Κυριακή 9 Ιουνίου με τη συμμετοχή επαγγελματιών και ερασιτεχνών δρομέων.

 

Όπως έκανε γνωστό η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία, η εκκίνηση θα δοθεί στις 10:15π.μ. στο  Fori Imperiali, το ίδιο μέρος που νωρίτερα θα έχει ξεκινήσει ο ημιμαραθώνιος του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Όπως αναφέραμε και πριν ο αγώνας των 10 χιλιομέτρων θα αφορά τόσο επαγγελματίες όσο και ερασιτέχνες δρομείς και θα αποτελέσει μία πολύ καλή ευκαιρία για τους μη επαγγελματίες δρομείς να βιώσουν έναν αγώνα με ατμόσφαιρα πρωταθλητισμού.

Οι εγγραφές για το Roma 10K είναι ανοιχτές στον ιστότοπο icron.it. Οι μετέχοντες θα πάρουν κανονικά bib number, φανέλα και ένα εισιτήριο εισόδου στο Ολυμπιακό Στάδιο για να παρακολουθήσουν το πρωινό πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος το Σάββατο 8 Ιουνίου.

Η διαδρομή που θα ακολουθήσουν οι μετέχοντες είναι σχεδόν ίδια με αυτή του ημιμαραθωνίου και θα περάσει μπροστά από τα πιο εμβληματικά σημεία της «αιώνιας πόλης» και συγκεκριμένα από το Altare della Patria στην Piazza Venezia, το Castel Sant'Angelo, την Piazza del Popolo, την Piazza di Spagna και την Piazza Navona.

Οι εγγραφές για τον ανταγωνιστικό αγώνα των 10χλμ θα κλείσουν στις 3 Ιουνίου και για τον αντίστοιχο αγώνα των ερασιτεχνών στις 8 Ιουνίου.