Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου 2024: Εντός του σταδίου για πρώτη φορά οι τερματισμοί στα 20χλμ βάδην

 Runbeat Team   12:05 21-11-2023  

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου 2024: Εντός του σταδίου για πρώτη φορά οι τερματισμοί στα 20χλμ βάδην


Μία αλλαγή που αναμένεται να ενθουσιάσει τους φίλους του βάδην πήρε η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Στίβου ενόψει του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στίβου που είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί 7 με 12 Ιουνίου 2024 στη Ρώμη της Ιταλίας.

Όπως ανακοίνωσε, λοιπόν, οι αθλητές και οι αθλήτριες που θα λάβουν μέρος στα 20 χιλιόμετρα βάδην θα ολοκληρώσουν τον αγώνα τους εντός του κεντρικού σταδίου και οι νικητές θα στεφθούν στο Stadio Olimpico.

 

Οι βαδιστές θα ξεκινήσουν τον αγώνα των 19 γύρων από το Foro Italico - το εμβληματικό Ολυμπιακό Πάρκο της πόλης – και θα ολοκληρώσουν τον αγώνα τους στο Stadio Olimpico, το οποίο αναμένεται κατάμεστο για να υποδεχτεί τους θριαμβευτές.

Για τους Ιταλούς Ολυμπιονίκες Massimo Stano και Antonella Palmisano, δεν θα μπορούσε να υπάρξει καλύτερη εξέλιξη καθώς προετοιμάζονται να υπερασπιστούν τους ολυμπιακούς τίτλους τους στα 20 χιλιομέτρων στο Παρίσι.

Η Palmisano θα μπορούσε να ανοίξει και το… χορό των μεταλλίων για την Ιταλία καθώς ο αγώνας 20χλμ βάδην γυναικών είναι ο πρώτος που θα διεξαχθεί στο πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και συγκεκριμένα την Παρασκευή 7 Ιουνίου

Δείτε το πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ΕΔΩ