Από το βάθρο των 10 χλμ. στον Μαραθώνιο της Αθήνας, στο Ίτεν για προετοιμασία ο Γ. Σταμούλης

 Πάνος Κατσαρός   16:28 18-11-2021  

Από το βάθρο των 10 χλμ. στον Μαραθώνιο της Αθήνας, στο Ίτεν για προετοιμασία ο Γ. Σταμούλης


Μετά την εξαιρετική του παρουσία στον αγώνα των 10 χιλιομέτρων που έγιναν στο πλαίσιο του Μαραθωνίου της Αθήνας, ο Γιώργος Σταμούλης ταξίδεψε στο Ίτεν για να πραγματοποιήσει την προετοιμασία του ενόψει της συνέχειας. Ο νεαρός δρομέας πήρε την 3η θέση στο Καλλιμάρμαρο με χρόνο 31:29 και πλέον έχει στρέψει την προσοχή του στους επόμενους στόχους του.

Πιο συγκεκριμένα, ο Γιώργος Σταμούλης έφυγε από την Ελλάδα στις 16 Νοεμβρίου με προορισμό την Κένυα και το «Σπίτι των Πρωταθλητών», Ίτεν γνωρίζοντας πως είναι το κατάλληλο περιβάλλον για προπόνηση την χειμερινή περίοδο, με το «βλέμμα» στην ανοιχτή σεζόν. Μέχρι την επιστροφή του στις 17 Μαρτίου του 2022, ο Έλληνας πρωταθλητής σκοπεύει να λάβει μέρος σε αγώνες στίβου και cross country, έχοντας ως απώτερο σκοπό όταν γυρίσει στην χώρα μας να λάβει μέρος σε αγώνες των 1.500 και 3.000 μ. στιπλ..

 

Ο Γιώργος Σταμούλης έχει ξαναπεράσει αρκετούς μήνες προετοιμασίας στην Κένυα τα περασμένα χρόνια και το περιβάλλον του είναι πολύ γνώριμο. Πάντα σε συνεννόηση με τον προπονητή του, Σταύρο Καρρέ, ο Έλληνας δρομέας θα δώσει χρόνο προσαρμογής στο σώμα του λόγω του μεγάλου υψομέτρου (2.400 μ.), αλλά και λόγω του «δύσκολου» τερέν (με ανηφόρες, κατηφόρες).

«Θα αναγκαστώ να προσαρμοστώ στην καθημερινότητα των ντόπιων, δηλαδή καθημερινά η πρωινή προπόνηση ξεκινάει στις 6:00π.μ. και αντίστοιχα η απογευματινή στις 4:00μ.μ. . Όμως θα δώσω μεγάλη προσοχή στο να μην πιέσω παρά πολύ το σώμα μου έτσι ώστε να γυρίσω φρέσκος πίσω στην Ελλάδα» τόνισε χαρακτηριστικά στο Runbeat ο Γιώργος Σταμούλης, που δείχνει αφοσιωμένος και έτοιμος να πετύχει τους επόμενους στόχους του.