Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το «Olympic Day Run Greece»

 Runbeat Team   19:47 27-09-2021  

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το «Olympic Day Run Greece»


Στο παγκόσμιο αθλητικό επίκεντρο βρέθηκε χθες Κυριακή 26/9 η Θεσσαλονίκη με τη διεξαγωγή του «Olympic Day Run Greece», που φιλοξενήθηκε για 4η χρονιά στη συμπρωτεύουσα.

Ο μοναδικός Ολυμπιακός αγώνας δρόμου διεξήχθη υπό την αιγίδα της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής με σκοπό τον εορτασμό της Διεθνούς Ολυμπιακής Ημέρας, ενώ σκοπό του ήταν να στείλει μήνυμα παγκόσμιας αλληλεγγύης, ενότητας και ελπίδας.

 

Σε θέση εκκίνησης βρέθηκαν Ολυμπιονίκες, Παραολυμπιονίκες, διακεκριμένοι αθλητές και προπονητές, αθλητικοί σύλλογοι και σωματεία από όλη τη χώρα, καθώς και ενεργοί πολίτες που θέλησαν να πάρουν μέρος στη μεγάλη αυτή αθλητική γιορτή.

Τηρώντας όλα τα πρωτόκολλά υγείας οι συμμετέχοντες τίμησαν το Ολυμπιακό πνεύμα και το «ευ αγωνίζεσθαι», ενώ η διοργάνωση είχε και φιλανθρωπικό χαρακτήρα καθώς ένα ποσοστό από τα έσοδα των εγγραφών θα δοθεί στο «Χαμόγελο του Παιδιού».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκαν αγώνες 10, 5 και 2 χλμ (κοινωνικής προσφοράς και δυναµικού βαδίσµατος) έχοντας ως σημείο εκκίνησης και τερματισμού επί της Λεωφόρου Μεγάλου Αλεξάνδρου (στο ύψος του γλυπτού «Ομπρέλες»). Όλοι οι συμμετέχοντες που τερμάτισαν έλαβαν αναμνηστικό μετάλλιο και αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, ενώ οι νικητές έλαβαν τα ειδικά έπαθλα του 4ου «Olympic Day Run Greece».

Την εκκίνηση των Αγώνων κήρυξε ο κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας, Δήμαρχος Θεσσαλονίκης και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του “Olympic Day Run Greece”, ενώ απηύθυναν χαιρετισμό ο κ. Σπύρος Καπράλος, Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, ο κ. Στέλιος Αγγελούδης, Αντιπρόεδρος Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, ο κ. Ισίδωρος Κούβελος, Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, η κα. Σοφία Σακοράφα, Πρόεδρος ΣΕΓΑΣ, ο κ. Αναστάσιος Τομπούλης, Πρόεδρος ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης, η κα. Βούλα Κοζομπόλη, Πρόεδρος της Ένωσης Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες και η κα. Κυριακή Ουδατζή, Γενική Διευθύντρια του Olympic Day Run Greece, Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας και Διευθύντρια του Ολυμπιακού Μουσείου.

Λάμψη Ολυμπιονικών στο 4ο Olympic Day Run

Με την παρουσία τους έδωσαν αίγλη στη διοργάνωση αρκετοί Ολυμπιονίκες, Παραολυμπιονίκες και καταξιωμένοι αθλητές και αθλήτριες. Πιο συγκεκριμένα παραβρέθηκαν οι Χρυσοί Ολυμπιονίκες Πύρρος Δήμας (3 χρυσά και 1 χάλκινο μετάλλιο), Βούλα Πατουλίδου, Αθανασία Τσουμελέκα, Νικόλαος Σιρανίδης, οι Αργυροί Ολυμπιονίκες Βούλα Κοζομπόλη (Πρόεδρος Ένωσης Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες), Ευαγγελία Μωραϊτίδου (Πρόεδρος Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών), Κατερίνα Θάνου, Πηγή Δεβετζή, Νίκη Μπακογιάννη, Τασούλα Κελεσίδου, Έλλη Μυστακίδου και Δημήτρης Μούγιος, οι Χάλκινοι Ολυμπιονίκες Μαρία Γεωργάτου, Ιωάννα Χατζηιωάννου και Αρτιόμ Κιουρεγκιάν, οι Ολυμπιονίκες Φωτεινή Βαβάτση, Πόλυ Σαρέγκου, Πόπη Ουζούνη, Βασιλική Κασάπη, Ιωάννα Μπούζιου, οι Olympians Μαρία Πολύζου (Μαραθωνοδρόμος),Όλγα Βασδέκη, Δέσποινα Θεοδωρίδου, Αφροδίτη Σκαφίδα και Χρήστος Βολικάκης καθώς και οι διακεκριμένοι αθλητές Άγγελος Χαριστέας (Αντιπεριφερειάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης ΠΚΜ), Άγγελος Μπασινάς, Στέφανος Τζιβόπουλος και Ειρήνη Μανδραβέλη.

Οι διοργανωτές ευχαριστούν όλους όσους συνέβαλαν στο να πραγματοποιηθεί με επιτυχία το 4ο Olympic Day Run.