«Olympic Day Run»: H δράση μεταφέρεται στην Αρχαία Ολυμπία στις 19 Ιουνίου

 Runbeat Team   10:50 08-06-2022  

«Olympic Day Run»: H δράση μεταφέρεται στην Αρχαία Ολυμπία στις 19 Ιουνίου


Λίγες εβδομάδες μετά τον καθιερωμένο αγώνα «Olympic Day Run» στη Θεσσαλονίκη, οι Ολυμπιονίκες, Παραολυμπιονίκες, διακριμένοι αθλητές και ενεργοί πολίτες ανανεώνουν το ραντεβού τους την Κυριακή 19 Ιουνίου στην Αρχαία Ολυμπία.

Είναι η πρώτη φορά που διεξάγεται ο αγώνας στην μήτρα των Ολυμπιακών Αγώνων και στόχο έχει να περάσει  το μήνυμα της Διεθνούς Ολυμπιακής Ημέρας και τις Ολυμπιακές αξίες.

«Οι Ολυμπιακοί κύκλοι γιορτάζουν την Διεθνή Ολυμπιακή Ημέρα στην γενέτειρά τους. Το Ολυμπιακό πνεύμα ταξιδεύει και ενώνει! Καλούμε τον κόσμο να συμμετέχει ενεργά στην μεγαλύτερη γιορτή του Ολυμπισμού. Η άθληση και οι Ολυμπιακές αξίες οφείλουν να γίνουν τρόπος ζωής για όλους μας», τόνισε η Διευθύντρια του Ολυμπιακού Μουσείου Θεσσαλονίκης και Διευθύντρια του «Olympic Day Run» Greece Δρ. Κυριακή Ουδατζή, κηρύσσοντας παράλληλα την έναρξη των εγγραφών στους πιστοποιημένους αγώνες 4 και 1,5 χιλιομέτρων, που θα γίνουν στην Αρχαία Ολυμπία, την Κυριακή 19 Ιουνίου 2022.

 

Η προκήρυξη μεταξύ άλλων αναφέρει: «Ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας και το Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης, σε συνδιοργάνωση με το ”Olympic Day Run” Greece και με την υποστήριξη και τη συμμετοχή της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας και της Ένωσης Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες προκηρύσσουν και διοργανώνουν το 1ο “Olympic Day Run” Ancient Olympia. Οι αγώνες θα διεξαχθούν στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ολυμπιακής Ημέρας 2022.

ΑΦΕΤΗΡΙΑ & ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ: Δημαρχείο Αρχαίας Ολυμπίας

Αγώνας Δρόμου 4.000μ., Ώρα Εκκίνησης: 11:00

Αγώνας Δυναμικού Βαδίσματος 1.500μ., Ώρα Εκκίνησης: 12:00

Για να συμμετέχει κάποιος στους Αγώνες Δρόμου 4χλμ, θα πρέπει να έχει συμπληρώσει το 12o έτος της ηλικίας του. Στον αγώνα 1.5χλμ, μπορούν να συμμετέχουν δρομείς όλων των ηλικιών.

Περιγραφή Διαδρομής 4χλμ

Αφετηρία έμπροσθεν του Δημαρχικού κτιρίου του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, επί της οδού Πραξιτέλη Κονδύλη, με κατεύθυνση νοτιοδυτικά και παράλληλα του Συνεδριακού και Εκθεσιακού Κέντρου Ολυμπίας, στροφή αριστερά προς την κοίτη του Αλφειού ποταμού, διαδρομή παράλληλα με την κοίτη του ποταμού, με έξοδο στο ύψος των εγκαταστάσεων της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, πορεία αριστερά στην επαρχιακή οδό με κατεύθυνση προς την Αρχαία Ολυμπία και τερματισμός στο Δημαρχείο του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας

Περιγραφή Διαδρομής 1,5χλμ

Αφετηρία έμπροσθεν του Δημαρχιακού κτιρίου του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας επί της οδού Πραξιτέλη Κονδύλη με κατεύθυνση νοτιοανατολικά προς τις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, αναστροφή στο ύψος των εγκαταστάσεων της Διεθνούς  Ολυμπιακής Ακαδημίας επί της επαρχιακής οδού και με αντίστροφη κατεύθυνση κατεύθυνση προς την Αρχαία Ολυμπία και τερματισμός στο Δημαρχείο του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας.

Αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τις διαδρομές μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης www.olympicdayrun.gr.

5. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ–ΤΡΟΠΟΙ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

5.1 ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται ηλεκτρονικά με τη συμπλήρωση της φόρμας εγγραφής στην ιστοσελίδα www.olympicdayrun.gr μέχρι και την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022, ώρα 12.00.

5.2 ΤΡΟΠΟΙ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

Συμμετοχή μπορείτε να δηλώσετε με:

Α.ONLINE ΕΓΓΡΑΦΗ

Στην ιστοσελίδα www.olympicdayrun.gr

Β. ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΕΣΩ-E-MAIL

Αποκλειστικά για δημοτικά σχολεία, γυμνάσια και λύκεια. Η εγγραφή πραγματοποιείται με την αποστολή των απαραίτητων εγγράφων μέσω του επίσημου e-mail του σχολείου στο [email protected].

5.3 ΚΕΝΤΡΟ ΕΓΓΡΑΦΩΝ/ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης, 3ης Σεπτεμβρίου & Αγίου Δημητρίου, 54636, Θεσσαλονίκης. +30 2310 968531, F. +30 2310968726, Ε. [email protected]

www.olympicdayrun.gr

Ημέρες & Ώρες Λειτουργίας Κέντρου Εγγραφών:

Καθημερινές 10:00 έως 19:00.& Σάββατο 10:00 έως 16:00

Παραλαβή Εξοπλισμού: Ο τόπος και ο χρόνος παραλαβής του εξοπλισμού θα ανακοινωθεί στην ιστοσελίδα www.olympicdayrun.gr

5.4 ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ

Η παράδοση θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο Αρχαίας Ολυμπίας το Σάββατο 18 Ιουνίου, ώρες 12:00-19:00

6.2 ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Αγώνας 4χλμ.: 5€

Περιλαμβάνει μπλουζάκι αγώνα, χρονομέτρηση, αναμνηστικό μετάλλιο, ψηφιακής μορφής βεβαίωση συμμετοχής στον Αγώνα καθώς και έντυπη βεβαίωση συμμετοχής στον Εορτασμό της Διεθνούς Ολυμπιακής Ημέρας από την Ελληνική και τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, παροχή νερού, χυμών & ιατρικών υπηρεσιών.

Αγώνας 1,5χλμ. : Δωρεάν

Ο Αγώνας αφορά όλες τις ηλικίες, (ανηλίκους, ενήλικες, οικογένειες και ομαδικές εγγραφές σχολείων, αθλητικών σωματείων και συλλόγων).

Η εγγραφή / δήλωση συμμετοχής είναι απαραίτητη.

Περιλαμβάνει μπλουζάκι αγώνα, αναμνηστικό μετάλλιο συμμετοχής και έντυπη βεβαίωση συμμετοχής στον Παγκόσμιο Εορτασμό της Διεθνούς Ολυμπιακής Ημέρας από την Ελληνική και την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, παροχή νερού, χυμών και ιατρικών υπηρεσιών.

7. ΤΡΟΠΟΣ ΠΛΗΡΩΗΣ

Α. ONLINE ΠΛΗΡΩΜΗ ΓΙΑ ΣΟΝ ΑΓΩΝΑ 4Κ την ιστοσελίδα www.olympicdayrun.gr

ΠΡΟΣΟΧΗ: Επιστροφή Χρημάτων – Πολιτική Ακυρώσεων: Ακύρωση εγγραφής γίνεται με χρέωση 3 ευρώ και εφόσον το αίτημα επιστροφής χρημάτων δεν έχει γίνει αργότερα από τις 5 Ιουνίου. Για εγγραφές που πραγματοποιούνται από την Κυριακή 5 Ιουνίου και έπειτα δεν πραγματοποιούνται επιστροφές αντιτίμων. Τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών εκδίδεται μόνο εφόσον ζητηθεί έγκαιρα και σε αυτή την περίπτωση απαιτείται η επιπλέον καταβολή ΦΠΑ, σύμφωνα με την ισχύουσα ελληνική νομοθεσία.

8.1 Διακρίσεις – Έπαθλα

Σε όλους τους δρομείς που θα συμμετέχουν και θα τερματίσουν στους Αγώνες 4 Km, 1,5 Km θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο και δίπλωμα συμμετοχής από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή καθώς και έπαθλα στους νικητές για τους Αγώνες 4 Km. Νικητές θα ανακηρυχθούν οι πρώτοι τρεις (3) εγγεγραμμένοι δρομείς, γυναίκες & άντρες αντίστοιχα, καθώς και τα τρία (3) πρώτα εγγεγραμμένα κορίτσια & αγόρια (12–18 ετών) που θα τερματίσουν πρώτα στον Αγώνα 4 Km.

Ηλεκτρονικό Πιστοποιητικό συμμετοχής

Οι συμμετέχοντες που θα τερματίσουν στον Αγώνα 4 Km, θα έχουν τη δυνατότητα να τυπώσουν το Ηλεκτρονικό Πιστοποιητικό συμμετοχής τους, μέσω της ειδικής εφαρμογής της διαδικτυακής Πύλης της Διοργάνωσης www.olympicdayrun.gr.

8.2 Ειδικές Βραβεύσεις

Με απόφαση της Ο.Ε. θα απονεμηθούν ειδικές βραβεύσεις στις παρακάτω κατηγορίες:

• Μαζικότερη συμμετοχή (πολυπληθέστερη ομαδική συμμετοχή)

• Αθλητικά – Πολιτιστικά σωματεία (πολυπληθέστερη ομαδική συμμετοχή)

9. ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ

Όλοι οι δρομείς συμμετέχουν με αποκλειστικά δική τους ευθύνη. Οι διοργανωτές δεν φέρουν καμία ευθύνη για οποιοδήποτε ζήτημα υγείας προκύψει κατά τη διάρκεια του αγώνα ή μετά. Συστήνεται στους συμμετέχοντες να έχουν πρόσφατα υποβληθεί σε ιατρική εξέταση. Οι δρομείς λαμβάνουν μέρος με απόλυτη προσωπική τους ευθύνη και οι ανήλικοι με ευθύνη και υπεύθυνη δήλωση-συγκατάθεση κηδεμόνα, έχοντας κάνει τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και κάθε καρδιολογικό ή άλλο έλεγχο. Για τον αγώνα θα εφαρμοστούν όλα τα κριτήρια ασφάλειας και διαφύλαξης της δημόσιας υγείας σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΤ και των αρμόδιων υγειονομικών φορέων. Θα υπάρξει πλήρης ενημέρωση προς όλους τους εγγεγραμμένους δρομείς σχετικά με όλες τις πτυχές της διοργάνωσης, τους κανονισμούς και τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο διεξαγωγής αγώνων εκτός σταδίου και τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΤ, τα οποία θα ισχύουν την περίοδο υλοποίησης του αγώνα.

Κατά τη διάρκεια του αγώνα, προσωπικό Ιατρικών υπηρεσιών και Πρώτων Βοηθειών θα βρίσκεται στην περιοχή εκκίνησης-τερματισμού αλλά και σε επιλεγμένα σημεία της διαδρομής, για την αντιμετώπιση οποιουδήποτε επείγοντος ιατρικού περιστατικού με την παροχή Πρώτων Βοηθειών.

Ο αγώνας - σε περίπτωση έκτακτων Υγειονομικών Κυβερνητικών Μέτρων για την πρόληψη τυχόν πανδημιών - θα διεξαχθεί βάση του Υγειονομικού Πρωτοκόλλου που θα ισχύει την περίοδο της διεξαγωγής του και θα είναι εγκεκριμένο από την Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της ΓΓΑ και το οποίο θα αναρτηθεί έγκαιρα στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης».