Παρά τη βροχή οι Θεσσαλονικείς τίμησαν την Olympic Day Run

 Runbeat Team   14:51 30-05-2022  

Παρά τη βροχή οι Θεσσαλονικείς τίμησαν την Olympic Day Run


Η βροχή δεν πτόησε τους εκατοντάδες δρομείς που πήραν μέρος στην Olympic day run χθες (29/5) το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη. Ο καιρός δε χάλασε το κέφι των συμμετασχόντων, οι οποίοι έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό στην 5η εκδοχή της διοργάνωσης που έχει καθιερωθεί στη συνείδηση των Θεσσαλονικιών δίνοντας κάθε χρόνο δυναμικό «παρών» στους τρεις αγώνες που διεξάγονται (10, 5 και 2 χιλιόμετρα).

 

Tο «Olympic Day Run GREECE» αποτελεί τον μοναδικό στη χώρα Ολυμπιακό Αγώνα Δρόμου και πραγματοποιείται από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, τη Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία, την Ένωση Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες, το Ολυμπιακό Μουσείο, τον Δήμο Θεσσαλονίκης, τον ΣΕΓΑΣ και ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης και το Διεθνές Κέντρο Ολυμπισμού «Olympia», στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής να τιμήσει την αναβίωση των Ολυμπιακών Αγώνων και την επιστροφή τους στη γενέτειρά τους.

Το «παρών» έδωσαν οι πρώην Ολυμπιονίκες Βούλα Πατουλίδου, Κατερίνα Θάνου και Τασούλα Κελεσίδου, αλλά κυρίως οι δρόμοι της Θεσσαλονίκης γέμισαν με γνωστούς και άγνωστους δρομείς που χάρηκαν τη συμμετοχή τους. Καθοριστική ήταν η συμβολή των εθελοντών στην επιτυχία του αγώνα.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, στα 10 χιλιόμετρα νικητής αναδείχτηκε ο Ιωάννης Κρέκας με χρόνο 34:43, τη δεύτερη θέση κατέκτησε ο Εμμανουήλ-Μάριος Χατζηνικολάου με 36:42 και στην 3η θέση τερμάτισε ο Σάββας Αργυρόπουλος με 37:29.

Η Μαρία Ντάνου και η Κατερίνα Καρακουλάκη ήταν οι πρώτες γυναίκες που έφτασαν στον τερματισμό με χρόνο 44:40, ενώ στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε η Γεωργία Στεφάνου με 45:27.

Τα αποτελέσματα στα 10 χιλιόμετρα

Ο Κωνσταντίνος Καρατζάς ήταν ο νικητής των 5 χιλιομέτρων τερματίζοντας σε 17:27, δεύτερος ήταν ο Πέτρος Παπαγκιντσίδης με 18:45  και την τριάδα έκλεισε ο Πέτρος Παπαπαυλίδης με 19:07.

Η Εύη Τσιγκάνου ήταν νικήτρια στις γυναίκες με 21:08, στο δεύτερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε η Στεφανία-Μαρία Μπάκου με 22:14 και τρίτη ήταν η Γρηγορία Κεραμιδά με 22:58.

Τα αποτελέσματα στα 5 χιλιόμετρα

 Μεγάλη ήταν η συμμετοχή και στα 2 χιλιόμετρα όπου πρώτος τερμάτισε ο Κοσμάς Κωνσταντινίδης σε 5:51, στη 2η θέση τερμάτισε ο Θανάσης Σουλδάτος με 5:52 και τρίτος ήταν ο Θανάσης Μπιτζάνης με 6:20. Η Μαλαμάτη Παπαδοπούλου και η Κωνσταντίνα Ανδρεοπούλου τερμάτισαν πρώτες με χρόνο 6:49 και τρίτη ήταν η Νικολέτα Ανανιάδου με 7:12.

Τα αποτελέσματα στα 2 χιλιόμετρα