«Ήσυχη» υποδοχή για Kipchoge και άλλους αθλητές κατά την επιστροφή τους στην Κένυα (Vid)

 Runbeat Team   18:20 11-08-2021  

«Ήσυχη» υποδοχή για Kipchoge και άλλους αθλητές κατά την επιστροφή τους στην Κένυα (Vid)


Μέρος της αποστολής της Κένυας επέστρεψε στην χώρα σήμερα το πρωί, με τον Eliud Kipchoge σε ρόλο «αρχηγού».

Σε μία σχετικά «ήσυχη» υποδοχή, που πραγματοποιήθηκε δίχως κάποιον εκπρόσωπο της κυβέρνησης, ο χρυσός Ολυμπιονίκης στον μαραθώνιο του Τόκιο, Eliud Kipchoge, ο ασημένιος Ολυμπιονίκης στα 1.500 μέτρα Timothy Cheruiyot, ο μαραθωνοδρόμος Ruth Chepngetich, ο προπονητής Gideon Chirhir και άλλοι αθλητές και αθλήτριες «πάτησαν» στο αεροδρόμιο «Kenyatta International».

 

Οι αθλητές έφτασαν κουρασμένοι αλλά χαρούμενοι για τις διακρίσεις τους στο Τόκιο, με την Κένυα να καταφέρνει να συγκεντρώσει συνολικά 10 μετάλλια εκ των οποίων τα 4 χρυσά, 4 ασημένια και 2 χάλκινα και να καταταγεί στην 19η θέση των μεταλλίων στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Στον υποδοχή των Κενυατών βρέθηκαν φίλοι και μέλη των οικογενειών τους, όπως και δημοσιογράφοι με σκοπό να καλύψουν το γεγονός. «Δεν έχει να κάνει με το πόσο γρήγορος είσαι και τι χρόνο θα κάνεις, έχω ένα μεγάλο πλάνο, να εμπνεύσω τους πάντες σε αυτό τον κόσμο. Θέλω να πω στους νέους να σέβονται το άθλημα και να μάθουν ότι το τρέξιμο είναι το μέρος που βρίσκεις την ελευθερία» τόνισε μεταξύ άλλων ο Eliud Kipchoge στις πρώτες του δηλώσεις.