Φοβερές επιδόσεις από Mondo Duplantis και Karsten Warholm-Οι πιο σημαντικές επιδόσεις στα χθεσινά μίτινγκς

 Runbeat Team   10:46 03-02-2023  

Φοβερές επιδόσεις από Mondo Duplantis και Karsten Warholm-Οι πιο σημαντικές επιδόσεις στα χθεσινά μίτινγκς


Αρκετοί αστέρες του κλασικού αθλητισμού επέλεξαν τη χθεσινή μέρα για να κάνουν το ντεμπούτο του στον κλειστό στίβο δοκιμάζοντας τις δυνάμεις τους ενόψει των μεγάλων διοργανώσεων που έχουν προγραμματιστεί για τον Μάρτιο.

Ανάμεσά τους και οι κάτοχοι των παγκοσμίων ρεκόρ στο επί κοντώ και στα 400μ. εμπ. Mondo Duplantis και Karsten Warholm αντίστοιχα.

 

Ο Duplantis αγωνίστηκε στο Mondo Classic στη σουηδική πόλη της Ουψάλα και φρόντισε να ενθουσιάσει το παρευρισκόμενο κοινό ξεπερνώντας τα 6.10μ.!

Ξεκίνησε τον αγώνα του από τα 5.67μ. και ξεπέρασε διαδοχικά τα 5.82μ. και τα 5.91μ. Είχε μία αποτυχημένη προσπάθεια στα 6μ., τα οποία πέρασε με τη δεύτερη προσπάθεια και έχοντας πλέον εξασφαλίσει την πρώτη θέση πήγε τον πήχη στα 6.10μ., τα οποία ξεπέρασε με την 3η του προσπάθεια. Στη συνέχεια τοποθέτησε τον πήχη στα 6.22μ. διεκδικώντας ένα ακόμη παγκόσμιο ρεκόρ, όμως είναι ακόμα πολύ νωρίς στη σεζόν.

Δεύτερος ήταν ο Αμερικανός KC Lightfoot  με άλμα στα 5.91μ. και τρίτος ο Φιλιππινέζος Ernest John Obiena με το ίδιο ύψος.

Ο Karsten Warholm αποφάσισε φέτος μετά από τρία χρόνια να τρέξει ξανά στα 400μ. κλειστού στίβου και ήταν κυρίαρχος στο Karsten Warholm Invitational στο Ulsteinvik, στην πρώτη του αγωνιστική εμφάνιση για το 2023.

Ο Ολυμπιονίκης στα 400μ. εμπ. δεν άφησε περιθώρια στους αντιπάλους του και πήρε τη νίκη με 45.31, σημειώνοντας, δηλαδή, το δεύτερο καλύτερο χρονόμετρο του στον κλειστό στίβο πίσω από το ηπειρωτικό ρεκόρ των 45.05 που σημείωσε όταν κέρδισε τον ευρωπαϊκό τίτλο σε κλειστό στίβο το 2019. Ο επίσης Νορβηγός Havard Bentdal Ingvaldsen ήταν δεύτερος με 46.94.

Η παγκόσμια πρωταθλήτρια κλειστού στίβου Yaroslava Mahuchikh σημείωσε την τρίτη νίκη της φέτος στο άλμα εις ύψος. Η Ουκρανή κέρδισε με 1.99μ.

Η δύο φορές Ολυμπιονίκης Elaine Thompson-Herah έκανε επίσης μια σπάνια εμφάνιση στον κλειστό χώρο. Η Τζαμαϊκανή σούπερ σταρ των σπριντ πήρε μία άνετη νίκη στα 60μ. με χρόνο 7.30, ενώ ακολούθησε με διαφορά 0.10 η Helene Ronningen.

Η Tina Sutej σημείωσε το 30ο ρεκόρ της καριέρας της στη Σλοβενία ​​κερδίζοντας το άλμα επί κοντώ με άλμα στα 4.82 μ. στο τσεχικό γκαλά κλειστού στίβου που πραγματοποιήθηκε στην Οστράβα χθες.

Στο ίδιο μίτινγκ, ο Σέρβος Elzan Bibic κέρδισε το μίλι ανδρών σημειώνοντας εθνικό ρεκόρ κλειστού στίβου με χρόνο 3:55.90 αφήνοντας δεύτερο τον Αυστριακό Raphael Pallitsch (3:57.22).

Από εκεί και πέρα, ξεχώρισε η νίκη της Lieke Klaver στα 400μ. γυναικών με χρόνο  51.00, ενώ δεύτερη ήταν η Τσέχα Lada Vondrova (51.57).