Mondo Duplantis: «Στόχος μου να κερδίζω και να φτάσω όσο πιο ψηλά γίνεται»

 Runbeat Team   17:04 09-01-2024  

Mondo Duplantis: «Στόχος μου να κερδίζω και να φτάσω όσο πιο ψηλά γίνεται»


Κάθε αγώνας του Mondo Duplantis μπορεί να πει κανείς ότι αποτελεί μία μικρή γιορτή για το άθλημα του επί κοντώ. Ο Σουηδός σταρ εξελίσσεται συνεχώς και παράλληλα δίνει μία άγρια ομορφιά στο αγώνισμα του επί κοντώ. Κανείς δεν μπορεί να προσδιορίσει με βεβαιότητα ποια είναι τα όρια του Duplantis. Κάθε χρόνο ανεβάζει τον πήχη πιο ψηλά και τα παγκόσμια ρεκόρ έχουν εξελιχθεί σε καθημερινότητα.

 

Το 2024 είναι μία Ολυμπιακή χρονιά. Μία χρονιά με πολλές μεγάλες διοργανώσεις στις οποίες ο Mondo Duplantis δε θέλει απλά να είναι παρών, αλλά θέλει να πρωταγωνιστήσει. Μιλώντας στο επίσημο σάιτ της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας αναφέρθηκε στους φετινούς στόχους του τονίζοντας: «Ο κλειστός στίβος είναι το πρώτο πράγμα που έχω τη δεδομένη στιγμή στο μυαλό μου γιατί είναι και το πιο κοντινό. Έτσι, οι αγώνες στον κλειστό στίβο και το Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού είναι οι πρώτοι στόχοι μου», τόνισε ο Σουηδός σταρ του επί κοντώ, ο οποίος σημείωσε ένα από τα επτά παγκόσμια ρεκόρ του στο άλμα επί κοντώ όταν κέρδισε τον παγκόσμιο τίτλο κλειστού στίβου στο Βελιγράδι το 2022.

Θα υπερασπιστεί αυτόν τον τίτλο στη Γλασκώβη στις αρχές Μαρτίου, επιστρέφοντας στην πόλη της Σκωτίας στην οποία σημείωσε το δεύτερο παγκόσμιο ρεκόρ του το 2020.

«Από εκεί και πέρα, στόχος μου είναι να κερδίσω κάθε αγώνα που συμμετάσχω, να προσπαθήσω να πηδήσω όσο πιο ψηλά μπορώ, να προσπαθήσω να συνεχίσω να πιέζω και να ανέβω όσο πιο ψηλά μπορώ», προσθέτει ο Duplantis, του οποίου το πιο πρόσφατο παγκόσμιο ρεκόρ των 6.23 μέτρων σημειώθηκε στον τελικό του Wanda Diamond League στον Γιουτζίν τον Σεπτέμβριο. Δε θα μπορούσε βέβαια να λείπει και το Παρίσι από τη σκέψη του. «Φυσικά σκέφτομαι τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά ειλικρινά το μυαλό μου είναι περισσότερο στον κλειστό στίβο αυτή τη στιγμή παρά σε οτιδήποτε άλλο. Ένα πράγμα τη φορά», επισήμανε.

Αναφερόμενος στους στόχους του εκτός στίβου είπε: «Να απολαμβάνω τη ζωή. Απολαμβάνω τη ζωή μέχρι τώρα. Απολαμβάνω πραγματικά τα πάντα. Όλο το ταξίδι και ό,τι το συνοδεύει. Πάντα ήμουν πολύ καλός στο να διαχωρίζω την προσωπική μου ζωή και την αθλητική μου καριέρα. Πάντα μπορούσα να έχω μια καλή ισορροπία και νομίζω ότι διανοητικά αυτό μπόρεσε να φανεί για μένα, γιατί αν απορροφηθείς υπερβολικά από αυτό που κάνεις και το άθλημά σου, τότε είναι πολύ εύκολο να αγχωθείς. Έτσι, απλώς να είμαι με την οικογένειά μου ή να κάνω κάποιες άλλες δραστηριότητες, όπως το γκολφ ή οτιδήποτε άλλο με ηρεμούν».