Στην Αστάνα θα κάνουν ντεμπούτο στον κλειστό στίβο Duplantis και Tsegay

 Runbeat Team   13:18 07-12-2023  

Στην Αστάνα θα κάνουν ντεμπούτο στον κλειστό στίβο Duplantis και Tsegay


Από το Καζακστάν θα ξεκινήσει η αγωνιστική χρονιά το 2024 για τον Mondo Duplantis και Gudaf Tsegay. Οι δύο παγκόσμιοι πρωταθλητές επιβεβαίωσαν τη συμμετοχή τους στο «Astana Indoor Meet for Amin Tuyakov Prizes», την πρώτη «χρυσή» συνάντηση του World Athletics Indoor Tour του 2024.

Το μίτινγκ έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί στις 27 Ιανουαρίου στην Αστάνα και αναμένεται να αποτελέσει το ντεμπούτο στον κλειστό στίβο για αρκετούς πρωταθλητές.

 

Ο Σουηδός σταρ του επί κοντώ και η σπουδαία δρομέας από την Αιθιοπία πρωταγωνίστησαν το 2023 και θέλουν να κάνουν κάτι ανάλογο και το 2024.

Και οι δύο στέφθηκαν παγκόσμιοι πρωταθλητές στη Βουδαπέστη και οι δύο σημείωσαν παγκόσμιο ρεκόρ στον τελικό του Wanda Diamond League λίγες εβδομάδες αργότερα. Πιο συγκεκριμένα ο Duplantis ξεπέρασε τα 6.23μ. βελτιώνοντας κατά ένα πόντο το δικό του παγκόσμιο ρεκόρ και η Tsegay στα 5000μ. με χρόνο 14:00.21.

Στην Αστάνα τον επόμενο μήνα, η Tsegay θα αγωνιστεί στο μίλι, ένα αγώνισμα στο οποίο έχει ατομικό ρεκόρ κλειστού στίβου 4:16.16, επίδοση που την κατατάσσει στη δεύτερη ταχύτερη γυναίκα στην ιστορία στη συγκεκριμένη απόσταση πίσω από την κάτοχο του παγκόσμιου ρεκόρ Genzebe Dibaba (4:13.31).