Βουδαπέστη 2023: Με επική ανατροπή για πρώτη φορά πρωταθλητής κόσμου ο Τεντόγλου

 Runbeat Team   23:00 01-01-0001  

Βουδαπέστη 2023: Με επική ανατροπή για πρώτη φορά πρωταθλητής κόσμου ο Τεντόγλου


Ο Μίλτος Τεντόγλου με τον τρόπο που μας έχει συνηθίσει, στην τελευταία προσπάθεια, κατάφερε να γράψει άλλη μία χρυσή σελίδα στην καριέρα του. Με άλμα στα 8.52μ. αναδείχτηκε για πρώτη φορά Παγκόσμιος πρωταθλητής δείχνοντας την ποιότητα και την αξία του.

Δεν περίμενε εύκολο τελικό, δεν ήταν εύκολος τελικός. Ο Wayne Pinnock του έκανε τη ζωή δύσκολη, όμως ο Τεντόγλου αποδείχτηκε ανθεκτικός.

 

Την 3η θέση κατέκτησε ο επίσης Τζαμαϊκανός Tajay Gayle χάρη στο τελευταίο του άλμα στα 8.27μ. Ουσιαστικά ισοφάρισε το καλύτερο άλμα του συμπατριώτη του Carey Mcleodπου έμεινε τέταρτος έχοντας χειρότερες τις υπόλοιπες προσπάθειές του και έναν τραυματισμό που δεν του επέτρεψε να κάνει το κάτι παραπάνω στο τελευταίο άλμα.

Ο Έλληνας πρωταθλητής ξεκίνησε πολύ δυνατά με άλμα στα 8.50μ., όμως αμέσως μετά ο Τζαμαϊκανός Wayne Pinnock απάντησε με το 8.40μ. Στη δεύτερη προσπάθειά του ο Τεντόγλου ήταν άκυρος και ο Τζαμαϊκανός εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία και με άλμα στα 8.50μ. πήρε το προβάδισμα.

Ο Τεντόγλου κυνήγησε ένα άλμα πάνω από τα 8.40μ. στην 3η του προσπάθεια για να βρεθεί ξανά πρώτος και παραλίγο να το πετύχει καθώς μετρήθηκε στα 8.39μ. Το τέταρτο άλμα του ήταν άκυρο, ενώ και ο Pinnock έμεινε χαμηλά στην 3η και 4η προσπάθειά του με 6.39μ. και 8.03μ. αντίστοιχα.

Η πέμπτη προσπάθεια του Έλληνα πρωταθλητή μετρήθηκε στα 8.30μ. και ο Τζαμαϊκανός 7.96μ. Για μία ακόμη φορά άφησε το καλύτερο για το τέλος. Ψύχραιμος έκάνε άλμα στα 8.52μ. και ολοκλήρωσε με την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου. Τεράστια η προσπάθεια του Τζαμαϊκανού που πήδηξε 8.38μ.