Το καλεντάρι του EuroHeroes Challenge για το 2024

 Runbeat Team   14:00 06-01-2024  

Το καλεντάρι του EuroHeroes Challenge για το 2024


Τον Μάιο θα ξεκινήσει η σειρά του EuroHeroes Challenge για το 2024, όπου αναμένεται και φέτος να λάβουν μέρος σπουδαίοι αθλητές και αθλήτριες από την Ευρώπη.

Πέρυσι συμμετείχαν πενήντα επίλεκτοι αθλητές από 16 έθνη, ενώ νικήτρια αναδείχτηκε η Tereza Hrochova από την Τσεχία και νικητής ο Γερμανός Sebastian Hendel.

Στη γυναικεία, υπήρξε σασπένς καθώς η Πολωνή Aleksandra Lisowska φαινόταν το φαβορί για τη νίκη έχοντας ως παρακαταθήκη τη νίκη της στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μόναχο. Ήταν νικήτρια στον πρώτο από τους τέσσερις ημιμαραθωνίους που είχαν ενταχθεί στο καλεντάρι, όμως στη συνέχεια έλαμψε το άστρο της Hrochova, η οποία τελικά κατέκτησε τον τίτλο.

 

Στους άνδρες τα πράγματα ήταν πιο απλά καθώς ο Hendel επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί και κατέκτησεε άνετα την πρώτη θέση στο EuroHeroes για το 2023.


Πλέον όλο το ενδιαφέρον στρέφεται στους αγώνες του 2024. Και φέτος οι ημιμαραθώνιοι που θα μετρήσουν στη βαθμολογία του EuroHeroes είναι αυτοί που θα διεξαχθούν στις τσέχικες πόλεις Κάρλοβι Βάρι, Τσέσκε Μπουντεγιόβιτσε, Όλομουτς και Ούστι ναντ Λαμπέμ.

Το EuroHeroes ιδρύθηκε από την RunCzech το 2018 και έκτοτε διεξάγεται ανελλιπώς καθώς στόχος του είναι να δώσει κίνητρα και να αναδείξει νέα αστέρια στο χώρο του τρεξίματος.

Όσοι μετέχουν στη διοργάνωση οφείλουν να ολοκληρώσουν τουλάχιστον δύο από τους τέσσερις ημιμαραθωνίους και βαθμολογούνται σύμφωνα με τα πρότυπα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας. Το άθροισμα των βαθμών από τους δύο καλύτερους ημιμαραθωνίους καθορίζει την τελική κατάταξη και την κατάκτηση του τίτλου.

Το καλεντάρι του 2024