Προγραμματίζεται για τις 13 Ιουνίου ο Μαραθώνιος Κρήτης

 Μάνος Μαρκάκης   14:22 02-02-2021  

Προγραμματίζεται για τις 13 Ιουνίου ο Μαραθώνιος Κρήτης


Στις 13 Ιουνίου, αν το επιτρέψουν φυσικά οι συνθήκες λόγω της πανδημίας, θα πραγματοποιηθεί, όπως όλα δείχνουν ο 5ος Μαραθώνιος Κρήτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Runbeat, ο 5ος Μαραθώνιος Κρήτης, ο οποίος αναβλήθηκε την περυσινή χρονιά λόγω της Covid-19, όντας προγραμματισμένος για τις 12 Απριλίου, θα διεξαχθεί φέτος στις 13 Ιουνίου του 2021, με την οργανωτική επιτροπή να έχει έτοιμη και την προκήρυξη, η οποία αναμένεται να δημοσιοποιηθεί τις επόμενες ημέρες.

Ο Μαραθώνιος Κρήτης αποτελεί μία εκ των σημαντικότερων αθλητικών διοργανώσεων που διεξάγονται στην Κρήτη. Πραγματοποιείται στα Χανιά από το 2016 και εντάσσεται στο επίσημο πρόγραμμα αθλητικών διοργανώσεων του ΣΕΓΑΣ.

Να σημειωθεί πως ο αγώνας διοργανώνεται από τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Χανίων (Σ.Δ.Υ.Χ.), με συνδιοργανωτές την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, Δήμους της Π.Ε. Χανίων, την Ένωση Ξενοδόχων, το Εμπορικό Βιοτεχνικό Επιμελητήριο (Ε.Β.Ε.), τον Δικηγορικό Σύλλογο, τον Ιατρικό Σύλλογο Χανίων, την Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Κρήτης και τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης, του Σ.Ε.Γ.Α.Σ., και της Ε.Ο.Σ.Λ.ΜΑ.-Υ.

Η διοργάνωση περιλαμβάνει τους αγώνες:

- Μαραθώνιο Δρόμο (42.195 μ.)

- Αγώνα Δρόμου 10 χλμ. αφιερωμένο στη μνήμη του Σμηναγού Κώστα Ηλιάκη

- Αγώνα Δρόμου 5 χλμ. -δυναμικό βάδισμα

- Αγώνα Δρόμου 2,5 χλμ. -δυναμικό βάδισμα

Τη σημαντική αυτή διοργάνωση περιμένουν με ιδιαίτερη αγωνία αθλητές από την Κρήτη, την Ελλάδα, αλλά και την Ευρώπη, καθώς θα αποτελέσει, καλώς εχόντων των πραγμάτων, το εφαλτήριο για την επανεκκίνηση των αγώνων στο νησί.