«Οι γυναίκες που τρέχουν έχουν πιο έντονους οργασμούς» σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη

 Runbeat Team   18:43 11-06-2022  

«Οι γυναίκες που τρέχουν έχουν πιο έντονους οργασμούς» σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη


Πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι οι γυναίκες που ασχολούνται με το τρέξιμο σε τακτική βάση έχουν αρκετά οφέλη και στο… κρεβάτι, πέρα από την υγεία τους. Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με τη μελέτη του International Urogynecology Journal, η ταχύτητα και το τρέξιμο αυξάνουν κατά 28% την πιθανότητα της κορύφωσης, αλλά και την πιθανότητα μεγάλου οργασμού στις γυναίκες.

Οι ερευνητές χώρισαν τις 180 γυναίκες της μελέτης σε δύο γκρουπ. Ένα που έτρεχε πάνω από 20 χιλιόμετρα κάθε 7 ημέρες και ένα άλλο, που έτρεχε λιγότερο από 20 χιλιόμετρα κάθε 7 ημέρες. «Η μελέτη μας έδειξε ότι οι γυναίκες που τρέχουν περισσότερο, έχουν εντονότερους οργασμούς» είπε η Shanny Sade, μία εκ των μελετητών στην «The Sun».

«Αυτό το φαινόμενο μπορεί να εξηγηθεί από την καλύτερη κυκλοφορία του αίματος στην περιοχή της κλειτορίδας, την καλύτερη λειτουργία των μυών του πυελικού εδάφους, την καλύτερη αυτοεκτίμηση και εικόνα σώματος που έχει μία δρομέας ή ακόμα και από έναν συνδυασμό όλων αυτών των παραγόντων» πρόσθεσε.

Όπως φαίνεται λοιπόν από την παραπάνω μελέτη, το τρέξιμο και η γυμναστική δεν βελτιώνει μόνο την υγεία μας, αλλά είναι σε θέση να κάνει καλό και στην σεξουαλική μας ζωή, προσφέροντας μεγαλύτερη ευχαρίστηση.