Insight View: Ο Ιρλανδός Scullion εξηγεί στη πράξη πως είναι οι διπλές προπονήσεις λίγο πριν το Τόκιο (Vid)

 Runbeat Team   14:30 03-07-2021  

Insight View: Ο Ιρλανδός Scullion εξηγεί στη πράξη πως είναι οι διπλές προπονήσεις λίγο πριν το Τόκιο (Vid)


Ο Stephen Scullion βρίσκεται σε φάση προετοιμασίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, εκεί όπου θα λάβει μέρος στον μαραθώνιο. Ο Ιρλανδός μαραθωνοδρόμος με προσωπικό ρεκόρ 2.09.49 συνεργάστηκε με το Sweat Elite, που τον ακολούθησε σε μία ημέρα διπλής προπόνησης.

 

Ο Scullion έκανε δύο προπονήσεις σε μία ημέρα, ξεκινώντας τρέχοντας περίπου 20 χιλιόμετρα το πρωί, σε ένα ελεγχόμενο tempo run. Στη συνέχεια έκανε ένα γαλακτικό τεστ, ενώ το απόγευμα έτρεξε 5 «300άρια» σε στάδιο.

Η προπόνηση έγινε στην Αριζόνα, με τον Ιρλανδό να εξηγεί με λεπτομέρειες το πως είναι στην πράξη ο διπλές προπονήσεις πριν εμφανιστεί στο Τόκιο.

Ο Stephen Scullion εξηγεί μεταξύ άλλων τη σημασία της πειθαρχίας στο τρέξιμο και στις προπονήσεις, ενώ δείχνει με παραδείγματα πολλά κομμάτια της προπόνησής του. Στο 26λεπτο βίντεο, ο Ιρλανδός μιλάει επίσης για το κρίσιμο είναι να τηρούμε τα σπλιτ που κάνουμε, τους χρόνους και τις αποστάσεις, όπως βέβαια και η τήρηση του προπονητικού μας πλάνου. «Σε βάθος χρόνου θα γίνουμε καλύτεροι» αναφέρει μεταξύ άλλων.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή: Sweat Elite