Insight View: Ο δρόμος για τον Μαραθώνιο περνά και μέσα από το gym για τον Ιρλανδό Scullion (Vid)

 Runbeat Team   14:04 17-09-2021  

Insight View: Ο δρόμος για τον Μαραθώνιο περνά και μέσα από το gym για τον Ιρλανδό Scullion (Vid)


Κάτι λιγότερο από ένας μήνας απομένει για τον Stephen Scullion πριν ξανασταθεί στην αφετηρία του Μαραθωνίου, αυτή τη φορά στη Βοστώνη, στις 11 Οκτωβρίου.

Ο Ιρλανδός μαραθωνοδρόμος ήταν ένας από τους 30 συνολικά δρομείς -σε σύνολο 106-, που εγκατέλειψε την προσπάθεια στο Σαπόρο της Ιαπωνίας στο Μαραθώνιο των Ολυμπιακών αγώνων και φαίνεται ότι επιστρέφει «διψασμένος» για μια καλή επίδοση.

Ωστόσο όπως και ο ίδιος διευκρινίζει δεν είναι όλα τρέξιμο. Χρειάζονται πολλά περισσότερα, όπως η μυϊκή ενδυνάμωση. Στο βίντεο που ανάρτησε (*) παρουσιάζει κάποιες από τις βασικές ασκήσεις που τον βοηθούν να βελτιωθεί αγωνιστικά.

 

«Πίσω στα… βασικά του γυμναστηρίου, που αυτά κρατούν το σώμα σε θέση να μπορεί να προπονηθεί πολύ σκληρά. Οι περισσότεροι αθλητές νομίζουν ότι το γυμναστήριο θα τους κουράσει και δεν θα μπορούν να προπονηθούν ή να τρέξουν στη συνέχεια. Το γυμναστήριο είναι ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία οποιουδήποτε προγράμματος για τρέξιμο.

Το να πηγαίνεις στο γυμναστήριο είναι σαν να αγοράζεις την αντοχή για να προπονηθείς σκληρότερα, γρηγορότερα και με μεγαλύτερη συνέπεια» τονίζει στην ανάρτησή του ο Ιρλανδός, δίνοντας σημαντικές συμβουλές για τη δουλειά που μπορεί να γίνει σε ένα γυμναστήριο.

Δείτε το βίντεο που δημοσίευσε:

*Η δημοσίευση μέρους των προπονήσεων επαγγελματιών αθλητών δεν μπορεί και δεν πρέπει να ακολουθείται αυθαίρετα. Αναζητείστε εξατομικευμένο προπονητικό πλάνο από επαγγελματίες προπονητές.