Insight View: Mix marathon pace με Threshold για τον Ιρλανδό Scullion (Vid)

 Runbeat Team   15:02 16-09-2021  

Insight View: Mix marathon pace με Threshold για τον Ιρλανδό Scullion (Vid)


O Stephen Scullion πραγματοποίησε μία προπόνηση με αρκετό ενδιαφέρον, καθώς «μίξαρε» marathon pace με threshold. Ο Ιρλανδός που έλαβε μέρος και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, έτρεξε συνολικά 22 χιλιόμετρα στην προπόνησή του, με περίπου 3:10 pace ανά χιλιόμετρο.

 

Το session του ήταν για 4 χιλιόμετρα στο 3:10 pace ανά χιλιόμετρο, με ένα χιλιόμετρο με ρυθμό στο 3:30 για αποκατάσταση και 2 x 2 χιλιόμετρα σε 3:05/km. Στη συνέχεια ο Ιρλανδός έτρεξε 9 1000άρια με 60 δευτερόλεπτα «off» ανάμεσά τους στο 3:00-3.04 ανά χλμ..

«Το τελευταίο μου χιλιόμετρο σε 2:55! Ένιωσα πολύ καλά με την δυσκολότερη και γρηγορότερη προσπάθειά μου. Μερικές φορές μου αρέσει να ανεβάζω τον ρυθμό στο τέλος μίας κουραστικής προπόνησης σαν αυτή. Προφανώς είναι οκ αν δεν μπορώ, αλλά είναι επίσης μία πολύ όμορφη αίσθηση όταν μπορείς να το κάνεις» αναφέρει στην ανάρτησή του ο Scullion.

*Η δημοσίευση μέρους των προπονήσεων επαγγελματιών αθλητών δεν μπορεί και δεν πρέπει να ακολουθείται αυθαίρετα. Αναζητείστε εξατομικευμένο προπονητικό πλάνο από επαγγελματίες προπονητές.