Ασταμάτητη «σάμπα» από τον Βραζιλιάνο που έλαβε το άγγιγμα του «Μίδα»

 Runbeat Team   9:29 18-04-2022  

Ασταμάτητη «σάμπα» από τον Βραζιλιάνο που έλαβε το άγγιγμα του «Μίδα»


O Daniel Nascimento έγραψε ιστορία στον χθεσινό (17/04) μαραθώνιο της Σεούλ, καθώς κατάφερε να γίνει ο γρηγορότερος μαραθωνοδρόμος όλων των εποχών τόσο στην χώρα του, όσο και στη Νότια Αμερική, τερματίζοντας με χρόνο 2:04:50, τερματίζοντας στην τρίτη θέση.

Η επίδοσή του είναι κάτι παραπάνω από ιστορική, καθώς ουσιαστικά έβαλε την Βραζιλία στις κορυφαίες χώρες στην ιστορία του μαραθωνίου. Μόνο έξι χώρες έχουν πλέον καλύτερους χρόνους από την Βραζιλία στον μαραθώνιο, κι αυτές είναι οι Κένυα, Αιθιοπία, Ερυθραία, Τουρκία και Μπαχρέιν, με τις τελευταίες όμως να έχουν Αφρικανούς αθλητές που έχουν αλλάξει την υπηκοότητά τους.

 

Η εντυπωσιακή ιστορία που «κρύβεται» πίσω από τις επιδόσεις του Daniel Nascimento ξεκινάει από το περασμένο καλοκαίρι. Εκεί, ο Βραζιλιάνος πρωταθλητής αγωνίστηκε στον μαραθώνιο των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο όπου κατέρρευσε και δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την προσπάθειά του, λόγω των δύσκολων καιρικών συνθηκών.

Παρότι ο αγώνας δεν πήγε όπως εκείνος θα περίμενε, ο Daniel Nascimento είχε την ευκαιρία να αποκομίσει σημαντικές εμπειρίες. Με τον αγώνα να έχει ξεκινήσει, ο Βραζιλιάνος βρέθηκε στο ίδιο γκρουπ με τον μετέπειτα χρυσό Ολυμπιονίκη στη διοργάνωση, Eliud Kipchoge, με τον οποίο χαιρετίστηκαν, χτυπώντας τις γροθιές τους.





Η συγκεκριμένη συνάντηση αποδείχθηκε ως το άγγιγμα του «Μίδα», καθώς από τότε, ο Nascimento πραγματοποίησε «τρελούς» χρόνους στον μαραθώνιο. Έλαβε μέρος στον μαραθώνιο της Βαλένθια και τερμάτισε σε 2:06:11, ενώ στη συνέχεια ήρθε ο αγώνας των ρεκόρ στη Σεούλ. Το άγγιγμα του Kipchoge αποδείχθηκε πολύ… σημαντικό!