Μαραθώνιος Σεούλ: Φανταστικά ρεκόρ κούρσας από Geremew και Chelimo! (Vid)

 Runbeat Team   9:37 17-04-2022  

Μαραθώνιος Σεούλ: Φανταστικά ρεκόρ κούρσας από Geremew και Chelimo! (Vid)


Πολύ γρήγορος ήταν ο μαραθώνιος της Σεούλ, με ρεκόρ κούρσας να σημειώνονται σε άνδρες και γυναίκες! Πιο συγκεκριμένα, ο μαραθώνιος στην πόλη της Νότιας Κορέας πραγματοποιήθηκε με τις δυνατότερες συμμετοχές όλων των εποχών.

 

Μεγάλος νικητής αναδείχθηκε ο Αιθίοπας Mosinet Geremew, ο οποίος κατέρριψε το ρεκόρ κούρσας με χρόνο 2:04:43, βελτιώνοντας το 2:05:13 που είχε κάνει ο γεννημένος στην Κένυα Wilson Loyanae Erupe και στη συνέχεια απέκτησε τη Νοτιοκορεάτικη υπηκοότητα (πλέον είναι γνωστός ως Joohan Oh).





Δρομέας από την Αιθιοπία τερμάτισε και στην δεύτερη θέση, με τον Herpasa Negasa να ολοκληρώνει τον αγώνα του λίγο πίσω από τον Geremew, με χρόνο 2:04:49.

Απίστευτη εμφάνιση πραγματοποίησε ο Βραζιλιάνος Daniel Do Nascimiento, ο οποίος με 2:04:51 σημείωσε νέο Εθνικό ρεκόρ, αλλά και ρεκόρ Νότιας Αμερικής, καταφέρνοντας να αποδείξει ότι είναι ένας από τους κορυφαίους μαραθωνοδρόμους εκτός Αφρικής όλων των εποχών!

Ρεκόρ κούρσας σημειώθηκε και στις γυναίκες, με την Joan Chelimo να τερματίζει σε 2:18:04, βελτιώνοντας το 2:19:51 που είχε κάνει το 2006 η Κινέζα Zhou Chunxiu. H Sutume Asefa Kemede πήρε την δεύτερη θέση με χρόνο 2:18:12 και η Eunice Chumba την τρίτη, με 2:20:02.

Ο μαραθώνιος της Σεούλ διεξήχθη για 76η φορά, με τον φετινό αγώνα να είναι ένας από τους κορυφαίους όλων των εποχών.

Δείτε τις καλύτερες στιγμές του αγώνα: