Τροφοδοσία αγώνων υπερασποστάσεων – Η Hammer Nutrition δίνει τη λύση

 Runbeat Team   12:06 23-09-2021  

Τροφοδοσία αγώνων υπερασποστάσεων – Η Hammer Nutrition δίνει τη λύση


Μια μεγάλη πρόκληση για κάθε αθλητή και αθλήτρια υπερασποστάσεων είναι η αναπλήρωση υγρών, μετάλλων και ενέργειας. Πολλές φορές η σωστή ή όχι τροφοδοσία είναι ο παράγοντας που θα καθορίσει την επιτυχή συμμετοχή και τον τερματισμό ή μια εγκατάλειψη. Ας δούμε κάποιες βασικές αρχές που θα βοηθήσουν στο σωστό σχεδιασμό του «πλάνου τροφοδοσίας».

Ενέργεια

Σε αγώνες μικρότερης διάρκειας (έως 15 ώρες), οι προτιμώμενες πηγές καυσίμων μας είναι σε υγρή μορφή.

-Τα υγρά είναι εύπεπτα. Οι στερεές τροφές απαιτούν περισσότερο χρόνο για να αφομοιωθούν καθώς επίσης και ενέργεια για την πέψη τους.

-Με τη λήψη υγρών μπορούμε να είμαστε σχεδόν 100% σίγουροι για το πόσες θερμίδες αφομοιώνουμε ανά ώρα. Λαμβάνοντας στερεά δε μπορούμε να είμαστε το ίδιο σίγουροι καθώς ή διαδικασία της πέψης μπορεί να χρειαστεί αρκετά περισσότερο χρόνο.

-Επίσης η κατανάλωση πολλών στερεών μπορεί να σας κάνει να αισθανθείτε λήθαργο και να επιβραδύνει το ρυθμό του αγώνα σας.

Σε αγώνες διάρκειας πάνω από 15 ώρες η ποσότητα στερεών τροφών που μπορείτε να καταναλώνετε είναι μεγαλύτερη.

-Σε γενικές γραμμές ο ρυθμός του αγώνα είναι πιο αργός, και έτσι το σώμα δέχεται μικρότερο στρες. Αυτό επιτρέπει την ευκολότερη ροή αίματος προς το στομάχι και την καλύτερη λειτουργία του πεπτικού συστήματος.

-Η προτιμώμενη πηγή καυσίμων στην περίπτωση αυτή είναι ένας συνδυασμός υγρών και στερεών τροφών.

-Καλό θα ήταν η λήψη στερεάς τροφής να γίνεται κάθε 3-4 ώρες (αποφυγή λήψης σε ωριαία βάση).

Ένα επίσης σημαντικό ζήτημα είναι ο κορεσμός που προκαλεί η υφή και η γεύση όταν δεν εναλλάσσονται. Εάν, π.χ. λαμβάνει κανείς συνέχεια το ίδιο gel με την ίδια γεύση για πολλές ώρες. Χρειάζεται πειραματισμός για να καθορίσει κανείς εάν μπορεί να ανεχθεί ένα τύπο καυσίμου ή γεύσεις ή πόσο συχνά πρέπει να κάνει εναλλαγές.

Η πρότασή μας είναι να χρησιμοποιήσετε μια βασική ενεργειακή πηγή (Perpetuem) για το 60-70% του χρόνου και να εναλλάσσετε αυτό με άλλα συμπληρώματα ή μικρά σνακ.

Photo

Το Perpetuem περιέχει όλα τα θρεπτικά συστατικά (σύνθετοι υδατάνθρακες , πρωτεΐνες σόγιας και λιπίδια). Είναι επιστημονικά σχεδιασμένο για άσκηση αντοχής που διάρκειας περισσότερο από 3 ώρες και μέχρι 2-3 ημέρες. Το Perpetuem σας δίνει πολύ σταθερά επίπεδα ενέργειας για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς ενεργειακά σκαμπανεβάσματα, που πιθανό να έχετε βιώσει από τη χρήση ενεργειακών προϊόντων με απλά σάκχαρα (γλυκόζη, φρουκτόζη, ισομαλτουλόζη κτλ.).

-Οι σύνθετοι υδατάνθρακες σας δίνουν μια συνεπή και σταθερή παροχή ενέργειας.

-Η πρωτεΐνη σόγιας (βιολογικής καλλιέργειας) θα εμποδίσει την καταστροφή του μυϊκού ιστού καθώς παρέχει όλα τα απαραίτητα αμινοξέα στον οργανισμό χωρίς να επιβαρύνει το πεπτικό σύστημα.

-Τα λιπίδια θα συμβάλλουν στην απελευθέρωση του σωματικού λίπους. Όσο μεγαλύτερης διάρκειας είναι η άσκηση τόσο πιο σημαντική ενεργειακή πηγή γίνεται το λίπος.

Photo

To Perpetuem μπορεί να αναμιχθεί σε ένα μπουκάλι διάρκειας πολλών ωρών (Multi Hour Bottle ή ΜHΒ). Για παράδειγμα, ένα MHB που θα σας καλύψει ενεργειακά για 3-4 ώρες μπορεί εύκολα να αναμιχθεί σε ένα σταθμό τροφοδοσίας. Στην περίπτωση αυτή μπορούμε π.χ. σε ένα μπουκάλι 300 ml να έχουμε ενέργεια για 3-6 ώρες με υψή κρέμας ή «πάστας».

Θα μπορούσαμε να πούμε ότι πρόκειραι για μια ιδανική τροφή για υπεραποστάσεις!

Το Perpetuem είναι μια πλήρης πηγή ενέργειας (Δεν απαιτούνται άλλα θρεπτικά συστατικά, εκτός από νερό / ηλεκτρολύτες ). Περιέχει όλα τα βασικά θρεπτικά συστατικά όπως φωσφορικό νάτριο, κάλλιο, ασβέστιο, μαγνήσιο, μαγγάνιο, χρώμιο καθώς και χολίνη, καρνιτίνη, καρνοσίνη και καφεΐνη (γεύση café-latte). 

Ηλεκτρολύτες

Κατά τη γνώμη μας, η χρήση πρόσθετων ηλεκτρολυτών είναι υποχρεωτική. Οι ηλεκτρολύτες δεν αποθηκεύονται στο σώμα. Έτσι πρέπει να τους αναπληρώνουμε σε σταθερή βάση. Χρειάζεστε ένα προϊόν που να σας παρέχει όλα τα απαραίτητα μέταλλα και ιχνοστοιχεία για να αποφύγετε κράμπες και μείωση της απόδοσης λόγω εξάντλησης τους. Το κορυφαίο προϊόν Endurolytes δίνει τη λύση και η συνιστώμενη λήψη είναι 1-3 κάψουλες ανά ώρα.


Photo

Άλλα προϊόντα Hammer

-Όλα τα προϊόντα Hammer Nutrition μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε συνδυασμούς μεταξύ τους δίνοντάς σας έτσι τη λύση να σπάτε τη μονοτονία της χρήσης ενός προϊόντος.

-Hammer Bars (230 calories) – Οι ενεργειακές μπάρες είναι μια εύκολη εναλλακτική λύση, για να σπάσετε τη μονοτονία κατανάλωσης μόνο Perpeutem.


Photo

-Hammer Gel (100 calories) – Ίσως το πιο ευκολόπεπτο Gel Ενέργειας της αγοράς σήμερα.


Photo

Hammer Heed (High Energy Drink ηλεκτρολυτών – 100 calories/dosage) - ένα ήπιο σε γεύση ενεργειακό ποτό (χρησιμοποιεί μόνο σύνθετους υδατάνθρακες) με υψηλή περιεκτικότητα ηλεκτρολυτών.


Photo

Σας παρουσιάζουμε ενδεικτικά δύο πλάνα τροφοδοσίας για αγώνες κάτω των 15 ωρών και για αγώνες διάρκειας από 15 ώρες και πάνω. Ο κάθε δρομέας θα πρέπει να ρυθμίσει την ενεργειακή πρόσληψη ανάλογα με τα κιλά του, το προπονητικό επίπεδο, τις ιδιαιτερότητες του κάθε αγώνα (θερμοκρασία, υγρασία, υψόμετρο, μορφολογία εδάφους κτλ).

Κατεβάστε τον οδηγό με τα 5 "μυστικά της επιτυχίας" για τη σωστή τροφοδοσία και αποδώστε τα μέγιστα σε κάθε προπόνηση, σε κάθε αγώνα!

Download link: http://www.hammernutrition.gr/.../hammer_nutrition_sos_gr...