Τρέξε για... Pilates

 Βασίλης Κιοστεράκης   11:39 10-01-2021  

Τρέξε για... Pilates



Το Pilates είναι μια μέθοδος εκγύμνασης που επικεντρώνεται στο δυνατό κορμό (κοιλιά, μέση, ραχιαίους, πλάτη, γλουτούς).

Οι οδηγίες που θα σου δώσει ο εκπαιδευτής Pilates από τα πρώτα μαθήματα είναι η σωστή αναπνοή, η συγκέντρωση που απαιτείται για την καλύτερη εκτέλεση των ασκήσεων, η σωστή τοποθέτηση του κεφαλιού και της λεκάνης για την αποφυγή έντασης στη περιοχή του αυχένα και της μέσης.

¨It is the mind that builds the body”

J.H.Pilates

Ο ρυθμός που δουλεύουμε τις ασκήσεις είναι σχετικά αργός, για να μπορούμε να κατανοήσουμε τα σημεία που δουλεύει η άσκηση, επιτυγχάνοντας έτσι πιο γρήγορο και ασφαλές αποτέλεσμα.

To Pilates ή αλλιώς η Τέχνη του ελέγχου, όπως ήταν η αρχική ονομασία της μεθόδου, δεν είναι απλή μόδα. Διδάσκεται από το Δεύτερο Παγκόσμιο πόλεμο, έχει φανατικό κοινό και είναι η νούμερο ένα μέθοδος που θα συστήσει κάποιος γιατρός, φυσικοθεραπευτής ή και ψυχολόγος για τον ασθενή του.

Αξιοσημείωτο είναι το πώς σχετίζεται η μέθοδος του Pilates για το τρέξιμο.

Πιο συγκεκριμένα, ο δυνατός κορμός που φτιάχνεις, γυμνάζοντας τους εν τω βάθη μυς, είναι απαραίτητος για τους κραδασμούς που μπορεί να έχει το τρέξιμο, αλλά και για τον «καλύτερο» χρόνο που όλοι ζητούν. Η Ευλυγισία που προσφέρει, μιας και οι περισσότερες ασκήσεις απαιτούν το μεγαλύτερο εύρος κίνησης των ασκουμένων και την επιμήκυνση της Σ.Σ, είναι απαραίτητα στοιχεία ενός δρομέα.

“ Breathing is the first act of life and the last. Our life depends on it.’’

J.H.Pilates

Η αναπνοή στο Pilates είναι πλευρική. Νιώθεις τα πλευρά σου να μεγαλώνουν διοχετεύοντας με περισσότερο οξυγόνο τα πνευμόνια σου. Με αυτό το τρόπο έχεις πιο “μεγάλες” αναπνοές κατά τη διάρκεια του τρεξίματος, καλύτερο έλεγχο της αναπνοής, άρα περισσότερα χιλιόμετρα!

Σίγουρα με όποιο άθλημα και να θέλεις να ασχοληθείς, το Pilates θα σε βοηθήσει να αποδώσεις πολύ καλύτερα από αυτό που πιστεύεις ότι μπορείς.