Το ελληνικό κοινό ψήφισε τους κορυφαίους για το 2023: Τεντόγλου και Ντρισμπιώτη επικράτησαν στη μεγάλη κατηγορία

 Runbeat Team   17:18 08-01-2024  

Το ελληνικό κοινό ψήφισε τους κορυφαίους για το 2023: Τεντόγλου και Ντρισμπιώτη επικράτησαν στη μεγάλη κατηγορία


Το ελληνικό κοινό ψήφισε και επέλεξε τους κορυφαίους Έλληνες αθλητές και αθλήτριες του 2023 ανά κατηγορία.

Σε μια ψηφοφορία που κέντρισε το ενδιαφέρον, καθώς συμμετείχαν περίπου 35.000 μοναδικοί χρήστες! Αριθμός που δείχνει την απήχηση του ελληνικού στίβου στην ελληνική κοινωνία. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής ανοιχτού και πρωταθλητής Ευρώπης κλειστού στο μήκος Μίλτος Τεντόγλου ήταν ο μεγάλος νικητής στους Άνδρες. Ο κατά κοινή ομολογία κορυφαίος άλτης του κόσμου έκανε εξαιρετική σεζόν και κατέκτησε όλους τους διαθέσιμους τίτλους.

 

Στις γυναίκες νικήτρια αναδείχθηκε η “χάλκινη” παγκόσμια πρωταθλήτρια στα 35χλ. βάδην, Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, που για μία ακόμη χρονιά κατάφερε να βρεθεί ανάμεσα στις κορυφαίες του κόσμου.

Η “ασημένια” στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23 στο ύψος, Παναγιώτα Δόση απέσπασε τις περισσότερες ψήφους και αναδείχθηκε κορυφαία της κατηγορίας για το 2023, ενώ τον τίτλο στους Άνδρες Κ23 κατέκτησε η ομάδα 4Χ100 μ. που κατάλαβε την 4η θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Έσπο πετυχαίνοντας μάλιστα δύο φορές πανελληνίου ρεκόρ, τόσο στον προκριματικό, όσο και στον τελικό με 39.09. Στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα έτρεξαν οι Βασίλης Μυριανθόπουλος, Γιάννης Καριοφύλλης, Γιάννης Γρανιτσιώτης και Νίκος Παναγιωτόπουλος, ενώ αναπληρωματικοί ήταν οι Θοδωρής Βροντινός και Βασίλης Παπαμαργαρίτης.





Στους Άνδρες Κ20 κορυφαίος Άνδρας είναι ο φιναλίστ στο μήκος Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της κατηγορίας Χρήστος Χήτας και στις Γυναίκες Κ20 η “χάλκινη” στα 3.000 μ. στιπλ στη διοργάνωση της Ιερουσαλήμ, Βασιλική Καλλιμογιάννη.

Στην κατηγορία Κ18 το κοινό επέλεξε τον άλτη του επί κοντώ και τρίτο στις Ολυμπιακές Ημέρες Νεότητας, Παύλο Κριαρά και την Μαρία Ραφαηλίδου, που στην ίδια διοργάνωση κατέκτησε μετάλλια σε σφαιροβολία και δισκοβολία.

Οι νικητές ανά κατηγορία θα βραβευθούν στη γιορτή βράβευσης των κορυφαίων της χρονιάς.