Τα πανελλήνια ρεκόρ και η διεθνής διάκριση στο στόχαστρο της Αναστασίας Ανδρεάδη

 Runbeat Team   15:42 30-01-2024  

Τα πανελλήνια ρεκόρ και η διεθνής διάκριση στο στόχαστρο της Αναστασίας Ανδρεάδη


Η 16χρομη Αναστασία-Μιχαέλα Ανδρεάδη κατάφερε να κάνει αισθητή την παρουσία της στις δύο πρώτες ημερίδες κλειστού στίβου που πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα και δείχνει ικανή να πρωταγωνιστήσει στο αγώνισμα της σφαιροβολίας τα επόμενα χρόνια.

Ξεκίνησε τη σεζόν με ατομικό ρεκόρ με τη σφαίρα βάρους 3 κιλών στα 15.51 μ. σε κλειστό στίβο και 16.46μ. σε ανοιχτό. Μέσα σε μια εβδομάδα κατάφερε να ανέβει αρχικά στα 16.54μ. και μετά στα 16.77μ. δείχνοντας απίστευτη βελτίωση υπό τις οδηγίες του προπονητή της Τάκη Ανυφαντή.

Οι επιδόσεις της είναι καλύτερες από το πανελλήνιο ρεκόρ της κατηγορίας που έχει η Αναστασία Ντραγκομίροβα με 16.51μ. (η ίδια είναι κάτοχος και στον ανοιχτό με 17.44μ.) και είναι θέμα χρόνου να βάλει και τυπικά το όνομά της στη λίστα με τις κατόχους των κορυφαίων επιδόσεων της χώρας στην κατηγορία Κ18.

 

Η αθλήτρια του ΓΣ Κερατσινίου νιώθει ότι φέτος μπορεί να είναι η χρονιά που θα αποτελέσει εφαλτήριο για μεγάλες διακρίσεις και δεν βλέπει την ώρα να μπει στους επίσημους αγώνες. Σχετικά με τις επιδόσεις και τις εμφανίσεις που θα την αφήσουν ικανοποιημένη αυτή τη χρονιά μίλησε στο επίσημο σάιτ του ΣΕΓΑΣ τονίζοντας:

«Αρχικά θέλω στον κλειστό στίβο να κάνω την ίδια επίδοση με την τελευταία μου και έπειτα πολύ παραπάνω. Στη συνέχεια στοχεύω να σπάσω και το ρεκόρ στον ανοιχτό στίβο.

Έπειτα θα ήθελα να έρθει μια πολύ καλή εμφάνιση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18. Αν συμβούν όλα αυτά, θα είμαι πολύ ικανοποιημένη».

Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της κατηγορίας της θα γίνει στη Μπάνσκα Μπίστριτσα της Σλοβακίας μεταξύ 18-21 Ιουλίου και πραγματικά η νεαρή αθλήτρια είναι σε θέση να διεκδικήσει ένα μετάλλιο. Ενδεικτικά, το 2022 στην Ιερουσαλήμ τα μετάλλια κρίθηκαν με επιδόσεις 17.38μ., 16.86μ. και 16.69μ..

«Είναι η πρώτη μου χρονιά στην κατηγορία Κ18. Θέλω να κυνηγήσω κάποιο μετάλλιο. Αν έρθει και το χρυσό θα είμαι διπλά χαρούμενη. Πάνω απ’ όλα να είμαστε καλά, χωρίς τραυματισμούς και βλέπουμε» συμπληρώνει η Αναστασία-Μιχαέλα Ανδρεάδη.