Τα κατάφερε ο Russel Cook: Διένυσε 16.000χλμ σε 352 μέρες κατά μήκος της Αφρικής!

 Runbeat Team   14:35 09-04-2024  

Τα κατάφερε ο Russel Cook: Διένυσε 16.000χλμ σε 352 μέρες κατά μήκος της Αφρικής!


Το δύσκολο ταξίδι του Russel Cook κατά μήκος της Αφρικής ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Μετά από αρκετές περιπέτειες και δυσκολίες ο Βρετανός κατάφερε να  γράψει ιστορία καθώς έγινες ο πρώτος υπερμαραθωνοδρόμος που κατάφερε να τρέχει για 352 ημέρες καλύπτοντας όλο το μήκος της Αφρικής, συνολικά απόστασης 16.000χλμ.

Στόχος του ήταν να διασχίσει 16 χώρες με στόχο να συγκεντρώσει χρήματα για καλό σκοπό (δες ΕΔΩ). Ο επονομαζόμενος «The Hardest Geezer», χρειάστηκε να ξεπεράσει τεράστιες δυσκολίες για να τα καταφέρει.

Μιλώντας σε συνέντευξης Τύπου μετά την ολοκλήρωση του ταξιδιού του αναφέρθηκε στην πιο δύσκολη στιγμή που έζησε στα βάθη του Κονγκό. «Φοβήθηκα περισσότερο στο Κονγκό, νόμιζα ότι θα πεθάνω» ανέφερε χαρακτηριστικά.


Είχε χάσει επαφή με την ομάδα υποστήριξής του και είχε χαθεί στη ζούγκλα. Τελικά χρειάστηκε η παρέμβαση των χωρικών οι οποίοι τον βοήθησαν αφού όμως πρώτα πληρώθηκαν.


Στην Αγκόλα λήστεψαν την ομάδα του υπό την απειλή όπλου. Τους πήραν κάμερες, τηλέφωνα και διαβατήρια. Κανείς δεν τα παράτησε, όμως. Ο στόχος ήταν ιερός και το ποσό που συγκεντρώθηκε ήταν τόσο μεγάλο όσο και το σπουδαίο επίτευγμα του 27χρονου υπερμαραθωνοδρόμου. Έχει συγκεντρώσει 700.000 λίρες τις οποίες θα διαθέσει για φιλανθρωπικό σκοπό.