Ηλεκτρονικά στις 12 Μαρτίου η κλήρωση για τη συμμετοχή στο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ 2024

 Runbeat Team   10:05 08-03-2024  

Ηλεκτρονικά στις 12 Μαρτίου η κλήρωση για τη συμμετοχή στο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ 2024


Την προσεχή Τρίτη 12 Μαρτίου θα διεξαχθεί η κλήρωση για τη συμμετοχή στο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ 2024 όπως ανακοίνωσαν οι διοργανωτές. Η κλήρωση θα γίνει ηλεκτρονικά και θα ξεκινήσει στις 18:00 στα γραφεία του Διεθνή Συνδέσμου Σπάρταθλον. Θα υπάρχει απευθείας μετάδοση της διαδικασίας προκειμένου να πιστοποιηθεί η εγκυρότητά της.

Η ενημέρωση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ αναφέρει:

 

«Η διαδικασία της κλήρωσης για την συμμετοχή στο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ 2024 θα γίνει φέτος ηλεκτρονικά την Τρίτη 12/03/2024 στις 18.00 στα γραφεία του ΔΙΕΘΝΗ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ.

Για την διαδικασία θα χρησιμοποιηθεί η πιστοποιημένη σελίδα του Random.org και συγκεκριμένα η εφαρμογή List Randomizer όπου το ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ διατηρεί λογαριασμό.

Η διεξαγωγή της ηλεκτρονικής κλήρωσης αποτελεί αυτοματοποιημένη διαδικασία, χωρίς καμία μεσολάβηση, επέμβαση ή παρέμβαση ανθρώπινου παράγοντα στην παραγωγή των αποτελεσμάτων. Πληροφορίες για την εγκυρότητα και την αξιοπιστία της ηλεκτρονικής κλήρωσης είναι διαθέσιμες μέσω του random.org στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.random.org/faq/.

Η διαδικασία της κλήρωσης των Ελλήνων και International αθλητών θα μεταδοθεί ζωντανά από το Youtube https://www.youtube.com/user/Spartathlongr κανάλι του SPARTATHLON και δεν επιτρέπονται αθλητές ή τρίτα πρόσωπα να παρευρίσκονται στον χώρο της κλήρωσης.

Λίστες συμμετοχών

Έχουν αναρτηθεί οι παρακάτω 2 λίστες:

Λίστα απευθείας συμμετοχής αθλητών

– 25% (Καλύτερη επίδοση από την προ απαιτούμενη)

– Μονοεδρικοί (μοναδική συμμετοχή από κάποια χώρα)

– Βετεράνοι (που έχουν τερματίσει πάνω από 10 φορές το ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ)

– Πρώτοι τερματίσαντες στο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ ως ορίζει ο κανονισμός

Λίστα με συμμετέχοντες αθλητές στην κλήρωση

Η λίστα με τους συμμετέχοντες στην κλήρωση θα περιλαμβάνει τα ονόματα των αθλητών που έχουν διπλό η τετραπλό κλήρο από προηγούμενα έτη.

Αθλητές που συμπλήρωσαν αίτηση συμμετοχής και δεν περιλαμβάνονται σε καμία λίστα, σημαίνει ότι δεν έχουν γίνει δεκτοί στον αγώνα γιατί δεν πληρούσαν τα κριτήρια.

Στις παραπάνω 2 λίστες δεν θα συμπεριληφθούν οι αθλητές της Ιαπωνίας και της Γερμανίας αλλά θα ληφθούν υπόψη ποσοτικά στο τελικό σύνολο των 390 αθλητών που θα είναι στην τελική λίστα συμμετοχής.

Οι αθλητές που θα έχουν ενημερωθεί από τις λίστες συμμετοχών στην κλήρωση, που θα έχουν αναρτηθεί προ της κλήρωσης, θα έχουν δικαίωμα ένστασης μέχρι 48 ώρες πριν την κλήρωση.

Διαδικασία Κλήρωσης

Θα πραγματοποιηθεί αντιγραφή των ονομάτων της ήδη αναρτημένης λίστας με τους υποψήφιους της κλήρωσης από το www.spartathlon.gr και θα επικολληθεί στο List Randomizer με τα id και τα ονόματα των αθλητών.

Με το πάτημα ενός κουμπιού αυτομάτως η εφαρμογή ανακατεύει τα ονόματα με τυχαία σειρά και έτσι έχουμε απευθείας λίστα με αύξοντα αριθμό ανά όνομα και id.

Η διαδικασία θα γίνει χωριστά για τους Έλληνες αθλητές και χωριστά για τους Ξένους αθλητές.

Η λίστα με τα αποτελέσματα θα εκτυπωθεί απευθείας από την σελίδα του random.org και η επιτροπή θα ξεκινήσει να ταξινομεί τα ονόματα που θα εκφωνούνται μέχρι να συμπληρωθεί η λίστα με τους τελικούς συμμετέχοντες.

Η ταξινόμηση των Ελλήνων αθλητών που θα συμμετάσχουν στον αγώνα 2024 θα γίνει εκείνη την στιγμή ενώ η ταξινόμηση των Ξένων αθλητών θα αναρτηθεί την ίδια μέρα αν όχι την επομένη μέρα αφού θα έχει προηγηθεί η ανάρτηση της λίστας από το Random.org σε μορφή .pdf την ίδια μέρα στην ιστοσελίδα του www.spartathlon.gr για λόγους διαφάνειας.

Η λίστα της κλήρωσης που θα έχει δημιουργηθεί από το random.org θα περιλαμβάνει ημερομηνία και ώρα καθώς και την ip του δικτύου που έγινε η κλήρωση».