Kefalonia Backyard Ultra: Με 99 δρομείς και νικητή τον Ζαχαριάδη

 Runbeat Team   15:44 18-04-2024  

Kefalonia Backyard Ultra: Με 99 δρομείς και νικητή τον Ζαχαριάδη


Επιτυχημένο ήταν το εγχείρημα του Kefalonia Backyard Ultra που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το τριήμερο 12-14 Απριλίου στο Θαλασσόμυλο Αργοστολίου.

Αρκετοί ήταν οι δρομείς που πήραν μέρος σε αυτό τον πρωτότυπο και ιδιαίτερο αγώνα, όπου νικητής αναδεικνύεται αυτός που θα κάνει τους περισσότερους γύρους διανύοντας παράλληλα τα περισσότερα χιλιόμετρα.

Στο μεταγωνιστικό δελτίο οι διοργανωτές κάνουν τον απολογισμό τους, αναφέρονται στους νικητές και ευχαριστούν όσους συνέβαλαν στη διεξαγωγή και την επιτυχία του αγώνα.

 

Τα αποτελέσματα μπορείτε να τα δείτε ΕΔΩ, ενώ οι διοργανωτές αναφέρουν στο μεταγωνιστικό δελτίο: «Ακόμα δεν έχει κάτσει η σκόνη στα μονοπάτια του Kefalonia Backyard Ultra, διοργάνωση που έδωσε παλμό, χαμόγελα και αποτέλεσε μια ξεχωριστή εμπειρία προσφέροντας μας απλόχερα μοναδικές εικόνες και στιγμές.

Στα πλαίσια του Kefalonia Backyard Ultra πραγματοποιήθηκαν τριήμερες εκδηλώσεις, που ξεκίνησαν το απόγευμα της Παρασκευής 12 Απριλίου 2024 στο Θαλασσόμυλο Αργοστολίου, με την υποδοχή των αθλητών, σύντομους χαιρετισμούς από εκπροσώπους των διοργανωτών του αγώνα, τον κ. Σωτήρη Κουρή – Αντιπεριφερειάρχη της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων/ Π.Ε Κεφαλληνίας], τον κ. Θεόφιλο Μιχαλάτο - Δήμαρχο Αργοστολίου, την παρουσίαση παραδοσιακών χορών από τον Π.Σ. Φωκάτων και τέλος παρατέθηκε pasta party για αθλητές και παρευρισκόμενους.

Την επόμενη ημέρα 13 Απριλίου 2024 στις 9 το πρωί ακούστηκε η κουδούνα εκκίνησης του αγώνα μας σε 99 δρομείς, οι οποίοι μπήκαν στην μάχη του Kefalonia Backyard Ultra και του κύκλου μας, με μήκος 6.706 μέτρα, τον οποίο έπρεπε να επαναλαμβάνουν μέσα σε μία ώρα, κάθε ώρα. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας πραγματοποιήθηκε ροκ συναυλία από τη μπάντα Permanent Resident, οι οποίοι με τον ήχο τους απογείωσαν την διάθεση όλων όσων βρέθηκαν κοντά μας.

Ο καιρός ήταν ιδιαίτερα ζεστός για την εποχή, δυσκολεύοντας όλους τους αθλητές στην προσπάθεια τους, αλλά αυτό δεν στάθηκε εμπόδιο σε πολλούς από τους δρομείς μας, να ξεπεράσουν τον εαυτό τους και να καταφέρουν να καλύψουν, απόσταση ακόμη και δύο φορές μεγαλύτερη από αυτή που είχαν τρέξει κάθε άλλη προηγούμενη φορά. 

Σε όλα αυτά συνέβαλαν η μαγευτική τοποθεσία της διαδρομής μας, αλλά και της βάσης μας στο παραδοσιακό κτίριο του Θαλασσόμυλου, αλλά κυρίως η παρουσία πλήθος κόσμου που ήρθε κοντά μας για να θαυμάσει και να χειροκροτήσει την προσπάθεια των αθλητών να ξεπεράσουν τα όρια τους. Το σκηνικό έγινε ακόμα πιο επικό όταν έπεσε το σκοτάδι, όπου οι αθλητές κινούνταν με φακούς και πλησιάζοντας τη βάση μέσα από κατάφυτο μονοπάτι στο πευκοδάσος της περιοχής, έγιναν απίστευτο θέαμα στους εκατοντάδες θεατές και εθελοντές, οι οποίοι με τη σειρά τους επέστρεφαν τα θετικά τους συναισθήματά και το θαυμασμό τους, με το πιο δυνατό τους χειροκρότημα, κάνοντας τον αγώνα μας μια μεγάλη γιορτή !!!  

Την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 ο αγώνας του Kefalonia Backyard Ultra ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 11 το πρωί, μετά από 26 συνολικά κύκλους και έδωσε τη σκυτάλη στο Juniors’ sprint, έναν αγώνα για τα παιδιά μας, στον οποίο έλαβαν μέρος 101 συνολικά παιδιά. Μετά από αυτό πραγματοποιήθηκε workshop με Yoga & Pilates για παιδιά. Η παρουσία και η συμμετοχή των παιδιών μας σε αθλητικά γεγονότα είναι η παρακαταθήκη του αγώνα μας για το μέλλον και αυτό ίσως είναι περισσότερο σημαντικό από οτιδήποτε άλλο !!!

Το χαμόγελο των αθλητών μας στα περάσματα της διαδρομής, αλλά και στον τερματισμό του κάθε κύκλου, είναι για εμάς η καλύτερη ανταμοιβή !!!

Νικητής ο Γιώργος Ζαχαριάδης

Περνώντας στο αγωνιστικό κομμάτι στη γενική κατάταξη είχαμε τα παρακάτω αποτελέσματα:

Winner - Νικητής του αγώνα με 26 συνολικά κύκλους και συνολικά 174,356 χλμ  ο Γιώργος Τεμόν ΑΕΚ Ζαχαριάδης, αθλητής του “Οδυσσέα Ιθάκης”, που φάνηκε ακούραστος και ικανός να συνεχίσει για πολλούς ακόμη κύκλους.

#1 assist – Πρώτος βοηθός στον αγώνα μας με 25 κύκλους και 167,650 χλμ ο Τάσος Λεωνίδης, αθλητής του “ARKALOS Mountain Ultra Trail Runners”, ο οποίος με την εξαιρετική του προσπάθεια, κατάφερε νέο ατομικό ρεκόρ, ξεπερνώντας το προηγούμενο των 24 κύκλων.

#2 assist – Δεύτερος βοηθός στον αγώνα μας με 19 κύκλους και 127,414 χλμ ο Ευριπίδης Ανδρεάδης, αθλητής του “Natural Flow Crew” και του “Σ.Δ.Υ Θεσσαλονίκης”, ο οποίος έδειχνε να τρέχει και να το διασκεδάζει, όσο περισσότερο μπορούσε.

Εκτός όμως από τους άνδρες, μεγάλη μάχη έγινε και στην κατάταξη των γυναικών, όπου: Τελευταία γυναίκα στον αγώνα με 9 κύκλους και 60,354 χλμ η Όλγα Μπράνη, αθλήτρια του “GRNET”, η οποία πάλεψε σκληρά με την… δεύτερη γυναίκα στον αγώνα με 8 κύκλους και 53,648 χλμ, την Robyn Charlton, από την Αυστραλία, αθλήτρια του “The functional department”,  ενώ τρίτη στην κατάταξη γυναικών με 6 κύκλους και 40,236 χλμ η πολύ δυνατή Γιούλη Κλεφτοσπύρου από την Κεφαλονιά.   

Οι παραπάνω νικητές, εκτός από τα ιδιαίτερα έπαθλα, έλαβαν ως δώρο από ένα καλάθι με παραδοσιακά προϊόντα, σημαντικά χρηματικά έπαθλα, με μεγαλύτερο αυτό των 1000 ευρώ στο νικητή του αγώνα και των 500 ευρώ στην τελευταία γυναίκα. 

Το τριήμερο εκδηλώσεων του Kefalonia Backyard Ultra διοργανώθηκε από την Οργανωτική Επιτροπή του Kefalonia Backyard Ultra, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Φωκάτων και την Περιφερειακή Ενότητα Κεφ/νιας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, με τη στήριξη του Δήμου Αργοστολίου.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ:

Καταρχάς θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ξανά το πλήθος κόσμου που επέλεξε να έρθει και να παρακολουθήσει τον αγώνα μας. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους εθελοντές (συνολικά πάνω από 80 άτομα) της φετινής διοργάνωσης, διότι χωρίς αυτούς δεν θα μιλούσαμε για το αποτέλεσμα που έχουμε σήμερα. Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να κάνουμε στους εθελοντές της Εθελοντικής Ομάδας Δασοπροστασίας Ελείου Πρόννων, την Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας Εικοσιμίας και την Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας Λειβαθούς, που με οχήματα και εθελοντές απλώθηκαν σε όλο το μήκος της διαδρομής, ώστε οι αθλητές να απολαύσουν με ασφάλεια τον αγώνα τους.

Επίσης να ευχαριστήσουμε τον όμιλο διαγνωστικών κέντρων «MediOne» και το Kefalonia Health Care «24/7 Ambulance Service», για τη διάθεση του ιδιωτικού ασθενοφόρου, επανδρωμένο με διασώστες και τον ιατρό ΚΑΧΡΙΛΑ Ιωάννη, το Cardio Center και την καρδιολόγο ΓΕΡΟΣΤΑΘΟΥ Βανέσσα και τον αθλητίατρο ΣΚΑΦΙΔΑ Σπύρο, που κάλυψαν υγειονομικά την διοργάνωση μας.

Ο αγώνας μας δεν θα ήταν δυνατόν να πραγματοποιηθεί χωρίς την ουσιαστική βοήθεια των χορηγών μας, που είτε με οικονομική είτε με υλική συνεισφορά, μικρή ή μεγάλη, συνέβαλαν καθοριστικά στην ολοκλήρωση του αγώνα μας.

Ευχαριστούμε τους:

- Για τις μετακινήσεις όλων των αθλητών μας και των οχημάτων τους από την ηπειρωτική Ελλάδα στην Κεφαλονιά:

Την F/B Ιόνιον Πέλαγος (Ionion Pelagos), που προσέφερε ΔΩΡΕΑΝ όλες τις μετακινήσεις των αθλητών μας.

Την Levante Ferries που έκανε έκπτωση 50% στις μετακινήσεις των αθλητών μας.

- Για την δωρεάν διαμονή όλων των αθλητών, που προέρχονται εκτός Κεφαλονιάς, τα ξενοδοχεία:

Kefalonia Grand Hotel

The Alley Hotel Kefalonia

Mouikis Hotel

Ionian Plaza Hotel

Mirabel City Center Hotel

Tourist Boutique Hotel

Για την φωτογραφική κάλυψη του αγώνα μας επιμελήθηκε ο:

Vasilis Loukatos Photography

Για την τροφοδοσία, υδροδοσία των αθλητών μας και την προετοιμασία των γευμάτων τους:

Το Κρεοπαντοπωλείο «Σταμούλης»

Το Φυσικό Μεταλλικό Νερό «ΣΕΛΙ» και την εταιρία Αφοί Χαραλαμπάτου Ο.Ε

Το εστιατόριο «Olea Kouzinaki»

Tέλος, πολύτιμοι χορηγοί μας για την κάλυψη των χρηματικών επάθλων των αθλητών μας, αλλά και την παροχή σημαντικών δώρων σε αυτούς, τυγχάνουν οι παρακάτω τοπικές επιχειρήσεις:

Μουίκη - Νεόφυτος Electronet

Irilena Hotel & Irilena’s Cafe Bar

Vibrant Kefalonia

XL store

Φωκάς Κόσμημα

Different – Cars Rentals Kefalonia

Βοσκοπούλα – Από το 1910 [παραδοσιακά προϊόντα]

ΓΕΩΠΟΝΙΚΗ Κεφαλονιάς – Άγγελος Μοσχόπουλος

Cafe Σουλάτσο

Baroque le Bistrot

Βοσκοπούλα Ζαχαροπλαστείο – 100 χρόνια παράδοση

Κονταράκης Ελαστικά - Tyre shop Kefalonia

Πι & Φι Κεφαλονιάς

YSPK The Yoga & Pilates Society

Για την όλη επιμέλεια, προετοιμασία, σηματοδότηση και ασφάλεια της διαδρομής μας επιμελήθηκε η:

Outdoor Kefalonia Activities

Για το workshop της Yoga και Pilates για παιδιά, την:

YPSK The Yoga & Pilates Society 

Για την ασφάλεια του χώρου μας την εταιρία S4S Kefalonia Security.

Για την μουσική κάλυψη του event και την παροχή των επάθλων στους παιδικούς μας αγώνες τον Χρόνη Πολίτση και τον Α.Σ.Ε.Α Κεφαλονιάς.

Nα ευχαριστήσουμε τον Πινιατώρο Αλέξανδρο και Κωνσταντάτο Παναγή, για την παραχώρηση προσωρινής άδειας χρήσης των ιδιωτικών τους αγροτεμαχίων, από τα οποία πέρναγε η διαδρομή του αγώνα μας.

Τέλος να ευχαριστήσουμε την Διεύθυνση Αστυνομίας Κεφ/νιας και το Τμήμα Τροχαίας Κεφ/νιας, για την παρουσία της και την λήψη όλων των απαραίτητων κυκλοφοριακών μέτρων, για την ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα μας.

Το Kefalonia Backyard Ultra έγινε γνωστό και με την συμβολή των μέσων επικοινωνίας, τοπικά και δρομικά μέσα, τους οποίους και ευχαριστούμε.

Ξεχωριστά να ευχαριστήσουμε τον Σεφ της Διοργάνωσης Γιάννη Καμπάνη και το εστιατόριο Olea Kouzinaki, για την επί 24ωρου βάσης και 3 ημερών, προετοιμασία των γευμάτων των αθλητών και του χώρου τροφοδοσίας τους.

Τέλος να ευχαριστήσουμε θερμά τον Ηλία Ζαχαρόγιαννη και την ομάδα του (Fit Race – Sports Timing) για την χρονομέτρηση και την άκρως επαγγελματική τεχνική κάλυψη του αγώνα μας.

Το Kefalonia Backyard Ultra μπορεί πλέον να ανήκει στο παρελθόν, όμως όλοι εσείς που συμμετείχατε ελπίζουμε να κρατήσετε μια ξεχωριστή ανάμνηση, μια εμπειρία, μια εικόνα, ένα συναίσθημα που θα μείνει χαραγμένο στην μνήμη σας και στην καρδιά σας. Όλα αυτά μας γεμίζουν ικανοποίηση, αλλά και ευθύνη ώστε να δουλέψουμε ακόμα πιο πολύ, να βελτιώσουμε τα λάθη μας, να εδραιώσουμε την διοργάνωση στην περιοχή ως αθλητική εκδήλωση και τουριστικό πόλο έλξης, προβάλλοντας τόσο τον αθλητισμό, όσο και την αυθεντική κεφαλλονίτικη φιλοξενία.

Το Kefalonia Backyard Ultra ήταν αποτέλεσμα πολλών ωρών εργασίας της οργανωτικής του ομάδας, που περιελάμβανε ατελείωτες ώρες φροντίδας της διαδρομής μας, αρκετά ξενύχτια, τηλεφωνήματα, συνομιλίες, εκατοντάδες ώρες μπροστά σε οθόνες υπολογιστή, στέρηση του ελεύθερου χρόνου μας από τις οικογένειες μας και αρκετές θυσίες προπονήσεων.

Τώρα θα αφήσουμε το Kefalonia Backyard Ultra να τρέξει την επερχόμενη τουριστική σεζόν, να χαλαρώσει για λίγους μήνες, ώστε του χρόνου να είναι έτοιμο να τρέξει για «έναν ακόμη κύκλο» !!!

Εις το επανιδείν…

Με εκτίμηση

Η οργανωτική επιτροπή του Kefalonia Backyard Ultra:

Γιώργος Ισαουί

Γιώργος Ποταμιάνος

Μάκης Λαμπίρης

Ανδριάνα Βασιλάτου».