Συναντήθηκε με το νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Αθηναίων, Χάρη Δούκα η Σοφία Σακοράφα

 Runbeat Team   15:43 12-01-2024  

Συναντήθηκε με το νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Αθηναίων, Χάρη Δούκα η Σοφία Σακοράφα


Την πρώτη της επαφή με το νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Αθηναίων, Χάρη Δούκα πραγματοποίησε στο Δημαρχιακό Μέγαρο αντιπροσωπεία του ΣΕΓΑΣ με επικεφαλής την πρόεδρο Σοφία Σακοράφα.

Η συνάντηση έγινε σε πολύ εγκάρδιο κλίμα με τον κ. Δούκα να δείχνει ιδιαίτερα ενδιαφέρον για τις δράσεις του ΣΕΓΑΣ, ιδιαίτερα για τους δύο μεγάλους δρομικούς αγώνες: τον Ημιμαραθώνιο, που αποτελεί και την πιο άμεση χρονικά διοργάνωση, καθώς θα διεξαχθεί την Κυριακή 10 Μαρτίου και είναι αφιερωμένος στη μνήμη του Μίκη Θεοδωράκη, και τον Αυθεντικό Μαραθώνιο.





Ιδιαίτερα ο Ημιμαραθώνιος αποτελεί ένα γεγονός που διεξάγεται αποκλειστικά στα όρια του Δήμου Αθηναίων και μεγάλο μέρος των συμμετοχών είναι από Δημότες της πρωτεύουσας.

Σε αυτή την πρώτη κοινή τους παρουσία, ο Δήμαρχος, η πρόεδρος καθώς επίσης ο πρώτος αντιπρόεδρος της ομοσπονδίας, Κώστας Κεντέρης και ο γενικός διευθυντής, Σωτήρης Κυρανάκος, εξέφρασαν την πεποίθησή τους ότι η συνεργασία του Δήμου με τον ΣΕΓΑΣ δεν θα διατηρηθεί απλά, αλλά θα ενισχυθεί με περισσότερες συνέργειες κοινωνικού και περιβαλλοντολογικό ενδιαφέροντος και αθλητικές δράσεις.

«Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος, το κορυφαίο σε αριθμούς αθλητικό γεγονός στον ελλαδικό χώρο, και ο Ημιμαραθώνιος, το μεγαλύτερο δρομικό γεγονός της Άνοιξης, είναι δύο διοργανώσεις άρρηκτα συνδεδεμένες με τον Δήμο Αθηναίων.

Έχουμε καταφέρει από κοινού πολλά τα τελευταία χρόνια και σίγουρα υπάρχει περιθώριο να πετύχουμε πολύ περισσότερα, όπως διαπιστώσαμε από αυτή την πρώτη επαφή με τον κ. Δούκα.

Υπάρχει διάθεση και πρόθεση από τη νέα ηγεσία του Δήμου να εμπλουτιστεί η συνεργασία μας με νέες ιδέες και δράσεις, που θα αναδείξουν ακόμα περισσότερο το ενδιαφέρον για τους δύο αγώνες ως μεγάλα αθλητικά και πολιτιστικά γεγονότα», τόνισε η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, η οποία παρέδωσε στον κ. Δούκα το συλλεκτικό μετάλλιο των 40 χρόνων του Αυθεντικού Μαραθωνίου και τον ιματισμό της εθνικής ομάδας στίβου.

Ο Χάρης Δούκας εξέφρασε την επιθυμία του η συνεργασία του Δήμου με τον ΣΕΓΑΣ να ενισχυθεί με περισσότερες συνέργειες κοινωνικού και περιβαλλοντολογικού ενδιαφέροντος, καθώς και κοινές αθλητικές δράσεις.

 

Ο Δήμαρχος Αθηναίων επισήμανε: «Ο Ημιμαραθώνιος της Αθήνας είναι μία μεγάλη γιορτή αφιερωμένη στον αθλητισμό, την κοινωνική αλληλεγγύη και τη διεθνή φιλία. Είναι σταθερό σημείο συνάντησης δρομέων από ολόκληρο τον κόσμο, που τρέχουν για μία μοναδική εμπειρία κάτω από το αττικό φως, στη σκιά του Παρθενώνα. Δίνουμε και φέτος ραντεβού στην Αθήνα, στις αρχές της άνοιξης».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αντιπροσωπεία του ΣΕΓΑΣ είναι από τις πρώτες που δέχτηκε ο κ. Δούκας από τη στιγμή που ορκίστηκε νέος Δήμαρχος Αθηναίων.