Υποψήφια να φιλοξενήσει τα Gay Games 2030 η Αθήνα

 Runbeat Team   12:56 25-01-2024  

Υποψήφια να φιλοξενήσει τα Gay Games 2030 η Αθήνα


Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για την διοργάνωση των Gay Games του 2030 με την Αθήνα να βρίσκεται ανάμεσα στις πόλεις που έχουν εκφράσει ενδιαφέρον. Πιο συγκεκριμένα, 25 πόλεις έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους για τους 13ους Αγώνες που αφορούν την LGBTQIA+ κοινότητα παγκοσμίως.

Στους συγκεκριμένους αγώνες λαμβάνουν μέρος περίπου 10.000 μέλη της LGBTQIA+ κοινότητας, η διοργάνωση διαρκεί πάνω από μία εβδομάδα και μπορεί να προσφέρει αρκετά έσοδα στις πόλεις που την φιλοξενούν. Ενδεικτικά, το 2018 το Παρίσι είχε έσοδα 107 εκατομμύρια ευρώ.

Οι 25 πόλεις που εξέφρασαν το ενδιαφέρον είναι: Αδελαΐδα, Μελβούρνη, Περθ (Αυστραλία), Σάο Πάουλο (Βραζιλία), Εντμόντον, Βανκούβερ (Καναδάς), Φρανκφούρτη (Γερμανία), Αθήνα (Ελλάδα), Όκλαντ (Νέα Ζηλανδία), Κέιπ Τάουν, Γιοχάνεσμπουρκ (Νότια Αφρική), Ταϊπέι (Ταϊβάν), Λίβερπουλ, Λονδίνο (Μεγάλη Βρετανία), Ατλάντα, Μπέρμιγχαμ, Βοστώνη, Ντένβερ, Χονολουλού, Μαϊάμι, Μινεάπολις, Όουκ Κρικ, Σαν Αντόνιο και Σιάτλ (ΗΠΑ).

 

Τα Gay Games στην ουσία προσπαθούν να υπερασπιστούν τα ανθρώπινα δικαιώματα. Άλλωστε, όλοι οι άνθρωποι είναι ίσοι, ανεξάρτητα από τις σεξουαλικές προτιμήσεις. Οι υποψήφιες πόλεις καλούνται να στείλουν έναν πλήρη φάκελο υποψηφιότητας, τον ερχόμενο Μάρτιο, εκεί όπου θα αναφέρουν τα αθλήματα που θέλουν να φιλοξενήσουν στους αγώνες, τον τρόπο που θα γίνει η χρηματοδότηση, τα άτομα που θα βρίσκονται στην οργανωτική επιτροπή, αλλά και τις υποδομές που θα χρησιμοποιηθούν.

Ιστορικά, τα Gay Games πηγαίνουν αρκετά πίσω, καθώς διοργανώθηκαν για πρώτη φορά στην ιστορία το 1982 στο Σαν Φρανσκίσκο των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.