«Σοκ» για την Tobi Amusan: Χάνει το Παγκόσμιο πρωτάθλημα γιατί απέφυγε τεστ αντιντόπινγκ

 Runbeat Team   10:31 19-07-2023  

«Σοκ» για την Tobi Amusan: Χάνει το Παγκόσμιο πρωτάθλημα γιατί απέφυγε τεστ αντιντόπινγκ


Μόλις λίγες ώρες μετά τη χθεσινή νίκη της στο Continental Tour Gold που έγινε στην Ουγγαρία, η TobiAmusan έκανε γνωστό ότι δε θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης επειδή απέφυγε τρεις φορές έλεγχο ντόπινγκ τους τελευταίους 12 μήνες.

Η παγκόσμια πρωταθλήτρια της Νιγηρίας και κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ ήταν «άνεμος» χθες στην Ουγγαρία κερδίζοντας τα 100μ. με εμπόδια σε 12.35, ενώ ήταν νικήτρια και στο Diamond League της Σιλεσία την περασμένη Κυριακή με 12.34.

 

Κι ενώ όλα έδειχναν να πηγαίνουν καταπληκτικά για την Amusan κάτι άλλαξε στην πορεία. «Είναι υπέροχο να κερδίζεις έναν αγώνα, αλλά το πιο σημαντικό πράγμα είναι να είσαι σε καλή κατάσταση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα», έλεγχε μετά το χθεσινό αγώνα της.


Όλα ανατράπηκαν, ωστόσο, μερικές ώρες αργότερα όταν ενημερώθηκε ότι αποκλείεται από το Παγκόσμιο πρωτάθλημα επειδή απέφυγε τρεις φορές να περάσει από έλεγχο ντόπινγκ. Την υπόθεση γνωστοποίησε η ίδια μέσα από ανάρτησή της στα social media αναφέροντας: «Σήμερα η Athletics Integrity Unit με χρέωσε με τρεις χαμένους ελέγχους σε διάστημα 12 μηνών. Σκοπεύω να αντικρούσω αυτή την απόφαση και θα προσφύγω στο διαιτητικό αθλητικό δικαστήριο για να βγει η απόφαση πριν το Παγκόσμιο πρωτάθλημα που διεξάγεται τον επόμενο μήνα. Είμαι καθαρή αθλήτρια και ελέγχομαι συχνά (ίσως περισσότερο από το σύνηθες). Ελέγχθηκα λίγες μέρες μετά το τρίτο “χαμένο τεστ”. Έχω πίστη ότι θα δικαιωθώ και θα αγωνιστώ στο παγκόσμιο πρωτάθλημα τον Αύγουστο. Στο μεταξύ θέλω να ζητήσω από τα ΜΜΕ να σεβαστούν την ιδιωτικότητά μου όσο θα αντιμετωπίζω τις κατηγορίες στο δικαστήριο».

Στο κείμενό της, ωστόσο, δεν αρνείται ότι απέφυγε τους ελέγχους κάτι που σημαίνει ότι πολύ δύσκολα θα ανατρέψει τα δεδομένα ώστε να είναι παρούσα τον άλλο μήνα στη Βουδαπέστη…

Η ανάρτησή της: