Σε περιπέτειες ξανά η Tobi Amusan καθώς η AIU άσκησε έφεση κατά της αθώωσης της

 Runbeat Team   12:20 20-09-2023  

Σε περιπέτειες ξανά η Tobi Amusan καθώς η AIU άσκησε έφεση κατά της αθώωσης της


Δεν πρόκειται να αφήσει ήσυχη την Tobi Amusan η Μονάδα Ακεραιότητας Στίβου (AIU) παρά την αθώωσή της από το Πειθαρχικό Δικαστήριο πριν από ένα μήνα.

Η AIU προσέφυγε στο Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο (CAS) για να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης του Πειθαρχικού Δικαστηρίου καθώς θεωρεί ότι η Νιγηριανή πρέπει να τιμωρηθεί καθώς απέφυγε τρεις ελέγχους ντόπινγκ.

Η 26χρονος κατηγορήθηκε ότι έχασε τρία τεστ ντόπινγκ μέσα σε διάστημα 12 μηνών, αλλά αθωώθηκε με πλειοψηφία από το Πειθαρχικό Δικαστήριο μόλις δύο ημέρες πριν την έναρξη του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Στίβου στο οποίο πήρε κανονικά μέρος, αλλά δεν μπόρεσε να υπερασπιστεί στον τίτλο της τερματίζοντας έκτη στα 100μ. εμπ.

 

Ο επικεφαλής του AIU, Brett Clothier, δήλωσε «απογοητευμένος» με την απόφαση του Πειθαρχικού Δικαστηρίου για την υπόθεση του Amusan και επιβεβαίωσε ότι έχει προσφύγει στο CAS που εδρεύει στη Λωζάνη.

«Η AIU άσκησε προσφυγή την περασμένη Παρασκευή (15 Σεπτεμβρίου 2023) στο Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο (CAS) κατά της απόφασης του Πειθαρχικού Δικαστηρίου, με ημερομηνία 17 Αυγούστου 2023, ότι ο Tobi Amusan δεν διέπραξε παραβίαση του κανόνα αποφεύγοντας ελέγχους ντόπινγκ», αναφέρει η AIU και κατλήγει: «Η AIU δεν θα κάνει περαιτέρω σχόλια για το θέμα μέχρι την ολοκλήρωση της προσφυγής».