«Σφαγή» στη Γαλλία μεταξύ κορυφαίων Μαραθωνοδρόμων και καταγγελίες για ντόπινγκ

 Runbeat Team   18:18 24-02-2024  

«Σφαγή» στη Γαλλία μεταξύ κορυφαίων Μαραθωνοδρόμων και καταγγελίες για ντόπινγκ


Ο Morhad Amdouni σημείωσε νέο ρεκόρ Γαλλίας στον πρόσφατο μαραθώνιο της Σεβίλλης σημειώνοντας χρόνο 2:03:47. Η επίδοση του Γάλλου όμως, έχει προκαλέσει… χαμό στην χώρα καθώς υπάρχουν καταγγελίες από αντιπάλους του ότι ο ίδιος είναι «ντοπέ».

 

Πιο συγκεκριμένα, ο Félix Bour, που όπως όλα δείχνουν χάνει την πρόκριση για των μαραθώνιο των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, αναφέρθηκε σε ρεπορτάζ τόσο της Le Monde, όσο και του Γερμανικού καναλιού ARD, που αναφέρουν ότι ο Amdouni έχει αγοράσει απαγορευμένες ουσίες όπως EPO, και αυξητικές ορμόνες. Παρόλα αυτά όμως, ο νέος κάτοχος του ρεκόρ Γαλλίας δεν έχει βρεθεί ποτέ θετικός σε τεστ doping, παρότι έχει ελεγχθεί αρκετές φορές.

Πάντως, ο Bour τονίζει ότι «το να πας από το 2:07 στο 2:03 σε δύο μήνες είναι λίγο… μπερδεμένο» αναφερόμενος στις πρόσφατες επιδόσεις του Amdouni. Στη συνέχεια προσθέτει για τον συμπατριώτη του: «Μπορούμε να αναρωτηθούμε. Δεν είναι ο ίδιος άνθρωπος ενάντια στον οποίο έτρεξα στη Βαλένθια. Μάλλον αναρρώνει πιο γρήγορα από εμένα. Προφανώς ήταν άρρωστος στη Βαλένθια. Αλλά όταν εγώ είμαι άρρωστος, δεν μπορώ να τρέξω μαραθώνιο, ούτε καν σε 2:15!».

 

Θυμίζουμε ότι ο Amdouni είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στον μαραθώνιο των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, καθώς έριχνε -όπως φαίνεται χαρακτηριστικά σε βίντεο- επίτηδες τα μπουκάλια σε σταθμό τροφοδοσίας, προκειμένου να μην πάρουν οι αθλητές που βρίσκονταν πίσω του. Ο ίδιος μάλιστα, έκανε στη συνέχεια το… άσπρο – μαύρο, λέγοντας ότι ήταν ατύχημα.