Ο ΕΟΚΑΝ στο Διεθνές Συνέδριο Εκπαίδευσης του WADA

 Runbeat Team   17:37 06-03-2024  

Ο ΕΟΚΑΝ στο Διεθνές Συνέδριο Εκπαίδευσης του WADA


Στις Κάννες διεξήχθη το διάστημα 27-29 Φεβρουαρίου 2024 το Διεθνές Συνέδριο Εκπαίδευσης του WADA. Ο Εθνικός Οργανισμός Καταπολέμησης Ντόπινγκ (ΕΟΚΑΝ) εκπροσωπήθηκε στο Συνέδριο από τον διοικητή του Οργανισμού, ιατροδικαστή Δρ. Γρηγόρη Λέων, το νομικό σύμβουλο Γιώργο Πανουργιά και τα στελέχη Εκπαίδευσης Δημήτρη Μπραουδάκη και Χρήστο Παπούλια.

Το ισχυρό μήνυμα που εξέπεμψε το Συνέδριο προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς κατά του ντόπινγκ ήταν η ανάληψη δράση για την προστασία των ανηλίκων στον αθλητισμό. Στο πλαίσιο του Συνεδρίου δημιουργήθηκαν ομάδες εργασίας ανά ήπειρο και συζητήθηκαν καίρια ζητήματα του κλάδου, με αποτέλεσμα να γεννηθούν συγκεντρωτικές ερωτήσεις με σκοπό την κάλυψη των όποιων κενών στις πρακτικές αλλά και στο Διεθνές Πρότυπο Εκπαίδευσης (ISE) του WADA.

 

Επιπλέον, αναλύθηκε σε εκτενή βαθμό το πώς η συμπεριφορική επιστήμη μπορεί να βοηθήσει τους διευθυντές εκπαίδευσης να σχεδιάσουν τα εκπαιδευτικά τους προγράμματα, χρησιμοποιώντας τη φιλοσοφία μίας σχεδιαστικής λογικής που μπορεί να προσαρμοστεί πάνω στα προφίλ των αθλητών.

Τέλος, πραγματοποιήθηκαν πολλές παράλληλες δράσεις, με τη θεματολογία να κυμαίνεται από τον σχεδιασμό Εκπαιδευτικού Πλάνου προσαρμοσμένο στις ανάγκες κάθε χώρας, αθλήματος και αθλητή/αθλήτριας, μέχρι και τα πιο ειδικά κομμάτια όπως είναι το Monitoring & Evaluation και η χρήση του Social Science Research στις πρακτικές της εκπαίδευσης (SSR).

Ο διοικητής του ΕΟΚΑΝ, ιατροδικαστής Δρ. Γρηγόρη Λέων, δήλωσε: «Το φετινό Διεθνές Συνέδριο Εκπαίδευσης του WADA αφορούσε την αξιοποίηση του έργου που πραγματοποιήθηκε κατά του ντόπινγκ τα τελευταία χρόνια σε μια κοινή εκπαιδευτική ατζέντα. Μέσα από την συλλογική εργασία και την επικοινωνία όλων των Εθνικών Οργανισμών θα αξιοποιήσουμε πλήρως τις δυνατότητες της εκπαίδευσης με όραμα ένα απαλλαγμένο από απαγορευμένες ουσίες αθλητισμό».