Παγκόσμια Ομοσπονδία: Ικανός να πάρει το χρυσό στη Βουδαπέστη ο Μίλτος Τεντόγλου

 Runbeat Team   14:03 17-08-2023  

Παγκόσμια Ομοσπονδία: Ικανός να πάρει το χρυσό στη Βουδαπέστη ο Μίλτος Τεντόγλου


Ως βασικό υποψήφιο για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο μήκος παρουσιάζει η Παγκόσμια Ομοσπονδία τον Μίλτο Τεντόγλου στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης που ξεκινά μεθαύριο Σάββατο 19/8.

Η WA ξεκινά το αφιέρωμά της αναφέροντας ότι την κορυφαία επίδοση στον κόσμο την έχουν δύο Ινδοί και συγκεκριμένα ο Jeswin Aldrin με 8.42μ. και ο Murali Sreeshankar με 8.41μ., όμως και οι δύο δεν έχουν να επιδείξουν κάτι σε μία μεγάλη διοργάνωση.

 

Αναφερόμενη στον Έλληνα πρωταθλητή τονίζει: «Ο Ολυμπιονίκης Μιλτιάδης Τεντόγλου έχει σταθερά άλματα πάνω από τα 8 μέτρα φέτος και έχει ως στόχο να μετατρέψει το ασημένιο μετάλλιο που κατέκτησε πέρυσι στο Όρεγκον σε χρυσό στη Βουδαπέστη. Ήταν νικητής στο Παρίσι, στο Gyulai Istvan Memorial, κατέκτησε τον τίτλο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και στο Πρωτάθλημα Ελλάδος με άλμα στα 8.38μ. Ο 25χρονος δείχνει ικανός για το χρυσό. Η πιο δυνατή του εμφάνιση φέτος ήταν στο Meeting Hauts-de-France Pas-de-Calais όπου είχε άλμα στα 8.41μ.».

Από εκεί και πέρα αναφέρει και τους υπόλοιπους… αντιπάλους του Τεντόγλου τονίζοντας ότι ο Lin Yu-Tang από την Ταϊπέι είχε άλμα στα 8.40μ. στο Ασιατικό Πρωτάθλημα που διεξήχθη τον περασμένο μήνα στην Μπανγκόκ. Ο μόνος του αγώνας εκτός Ασίας για φέτος ήταν στην Αυστραλία όπου κατέλαβε την τρίτη θέση με 7.97 μέτρα, ενώ κάνει ντεμπούτο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Η Τζαμάικας με την παρουσία των Carey McLeod (8,40m), Wayne Pinnock (8,37m) και Tajay Gayle (8,27m) θα προσπαθήσει να κατακτήσει τουλάχιστον ένα μετάλλιο.

Ο «χάλκινος» παγκόσμιος πρωταθλητής του Όρεγκον, Simon Ehammer είχε καλύτερη φετινή επίδοση τα 8.32 μέτρα στο Όσλο, ενώ υπολογίσιμος είναι και ο Αμερικανός πρωταθλητής Marquis Dendy, ο οποίος φέτος είχε άλμα στα 8.34μ. Από την ομάδα των ΗΠΑ ξεχωρίζουν και οι Jarrion Lawson και Steffin McCarter.

Στην πρώτη του μεγάλη διοργάνωση σε επίπεδο ανδρών θα βρεθεί και ο 18χρονος Ιταλός Mattia Furlani, ο οποίος κατέκτησε τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης U20πριν λίγες ημέρες και διανύει μία εξαιρετική σεζόν. Μάλιστα είχε φέτος άλμα στα 8.44μ., όμως ο ευνοϊκός άνεμος (2,2μ/ s) δεν επέτρεψε να μετρηθεί ως η κορυφαία επίδοση της σεζόν.