Tsatoumas Street Long Jump: Με Montler, Verman και πολλούς άλλους σπουδαίους άλτες

 Runbeat Team   12:11 02-05-2024  

Tsatoumas Street Long Jump: Με Montler, Verman και πολλούς άλλους σπουδαίους άλτες


Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για τη διεξαγωγή του 1ου  διεθνούς μίτινγκ μήκους Tsatoumas Street Long Jump 2024, το οποίο έχει προγραμματιστεί για την Τρίτη 21 Μαΐου στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας.

Το μίτινγκ έχει ενταχθεί στο καλεντάρι της World Athletics στην κατηγορία bronze του continental tour και αναμένεται να δώσουν το «παρών» σημαντικοί άλτες της Ελλάδας και του εξωτερικού. Οι αγώνες θα διεξαχθούν στις κατηγορίες ανδρών, γυναικών, Κ20 και Κ18.

 

Ήδη ανακοινώθηκε ότι θα αγωνιστούν οι Thobias Montler από τη Σουηδία με ρεκόρ 8.38, Tilde Johansson από τη Σουηδία με ρεκόρ 6.73, Florentina-Costina Iusco από τη Ρουμανία με ρεκόρ 6.92, Ramona Verman από τη Ρουμανία με ρεκόρ 6.49 και οι πρωταθλήτριες Ελλάδας Οξάνα Κορένεβα με ρεκόρ 6.43 και Βασιλική Χαϊτίδου με ρεκόρ 6.49

Κεντρικό πρόσωπο των αγώνων θα είναι ο κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ στο μήκος, Λούης Τσάτουμας, ο οποίος κατάγεται από την περιοχή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο του μίτινγκ θα διεξαχθεί στις 20 Μαΐου εορταστική επετειακή βραδιά στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας με θέμα : «20 χρόνια Ολυμπιακοί Αγώνες Αθήνας», όπου και αναμένεται να δώσουν το «παρών» σημαντικές προσωπικότητες του αθλητισμού, ενώ θα βραβευτούν Ολυμπιονίκες.

Τη διήμερη διοργάνωση στηρίζουν ο Δήμος Καλαμάτας, η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, ο ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Πελοποννήσου, ο ΣΕΓΑΣ, η IAAF, η Περιφέρεια Πελοποννήσου, το Επιμελητήριο Μεσσηνίας και ιδιώτες χορηγοί.