Λ. Τσάτουμας: «Ο Μίλτος έχει κατακτήσει πια τα πάντα, αλλά δεν τελειώνει εδώ»

 Runbeat Team   11:41 25-08-2023  

Λ. Τσάτουμας: «Ο Μίλτος έχει κατακτήσει πια τα πάντα, αλλά δεν τελειώνει εδώ»


Ο κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ Λούης Τσάτουμας σχολίασε την εμφάνιση του Μίλτου Τεντόγλου στον μεγάλο τελικό του μήκους στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης. Ο αθλητής από τα Γρεβενά ανέβηκε στην κορυφή του κόσμου και ο Λούης Τσάτουμας ανέλυσε από την μεριά του… ειδικού την επιτυχία του, εκβράζοντας την πεποίθησή του ότι δεν θα επαναπαυτεί από την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα.

 

Όσα είπε ο κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ στο μήκος:

«Είμαστε πολύ τυχεροί που έχουμε στη χώρα μας αυτόν τον τεράστιο αθλητή, ο οποίος, μάλιστα, έχει τόσο μεγάλη διάρκεια στο υψηλότερο επίπεδο. Έχω την εντύπωση ότι αυτό είναι από τα πιο δυνατά μετάλλια που έχει κατακτήσει ο Μίλτος Τεντόγλου, κρίνοντας από την εξέλιξη που είχε ο τελικός.

Ήξερε ότι για να πάρει το χρυσό μετάλλιο θα έπρεπε να παλέψει απέναντι σε έναν πολύ δυνατό αντίπαλο, με παρόμοιες δυνατότητες, τον Τζαμαϊκανό Γουέιν Πίνοκ, που έδειξε τις διαθέσεις του από τον προκριματικό.

Από το πρώτο άλμα φάνηκε η θέληση του Μίλτου να κερδίσει, ήξερε πολύ καλά ως πού μπορούσε να φτάσει, αλλά ήταν δύσκολο να υπολογίσει την αντίδραση του Πίνοκ. Τελικά, για να τα καταφέρει έπρεπε να βάλει για άλλη μια φορά τη δική του… σφραγίδα στο τέλος! Είναι μοναδικός στο να μπορεί να απομονώνει τη σκέψη του και να αντιδρά στα άλματα των αντιπάλων του.

Τεχνικά σε αυτό το επίπεδο δεν μπορείς να βρεις ψεγάδι. Σίγουρα με εντυπωσίασε η ταχύτητα του Πίνοκ.

Οι φίλοι του αθλητισμού χαιρόμαστε όταν βλέπουμε αγώνες τόσο υψηλού επιπέδου, όχι μόνο στο μήκος, αλλά σε όλα τα αγωνίσματα και πολύ όμορφες, συγκινητικές στιγμές, όπως η αγκαλιά της Μουν και της Κένεντι όταν μοιράστηκαν το χρυσό μετάλλιο στο επί κοντώ.

 

Ο Μίλτος έχει κατακτήσει πια τα πάντα, αλλά δεν τελειώνει εδώ. Σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να πει «ωραία, τα πήρα όλα, τώρα ας χαλαρώσω».

Είναι, βέβαια, και σε εξαιρετικά χέρια, έχοντας βρει εξαιρετική χημεία με τον Γιώργο Πομάσκι.

Θεωρώ ότι θα ζήσουμε κι άλλες μεγάλες στιγμές μαζί του. Ασυζητητί είναι ο καλύτερος άλτης του μήκους των τελευταίων χρόνων, ένα φαινόμενο και, μάλιστα, σε μια περίοδο που υπάρχουν πολλοί άλτες με ρεκόρ άνω του 8.40.

Πολλά συγχαρητήρια και στην Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, που είναι τεράστια αθλήτρια. Ένα μπράβο αξίζει σε όλα τα παιδιά της ομάδας μας. Η προσπάθεια τους είναι αξιόλογη και ο κόσμος πρέπει να ξέρει ότι δεν είναι όλοι σε θέση να διεκδικούν μετάλλια ή ότι αυτοί που έχουν δυνατότητες για ψηλά, μπορεί να βρεθούν σε κακή μέρα και να μην τα καταφέρουν. Είδα τον Καραλή να αποκλείεται και έκλαψα γιατί κατανόησα την ψυχολογία του τη στιγμή που συνειδητοποίησε ότι αποκλείστηκε».

Ποιος είναι ο Λούης Τσάτουμας

Γεννήθηκε στις 12 Φεβρουαρίου 1982 στη Μεσσήνη. Τεράστιο ταλέντο, αναδείχτηκε πρωταθλητής Ευρώπης στο μήκος στις μικρές ηλικίες (Κ20 και Κ23) και κατέκτησε αργυρό μετάλλιο ως άνδρας σε ανοιχτό στίβο το 2014 και σε κλειστό το 2007, χρονιά που πέτυχε το πανελλήνιο ρεκόρ, 8.66.

 

Έχει αγωνιστεί στους τελικούς όλων των μεγάλων διοργανώσεων, συμπεριλαμβανομένων των Ολυμπιακών Αγώνων του 2008.