Μελέτογλου: «Η χρονιά ήταν απόλυτα επιτυχημένη!»

 Runbeat Team   13:44 28-08-2023  

Μελέτογλου: «Η χρονιά ήταν απόλυτα επιτυχημένη!»


Το Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης αποτελεί ουσιαστικά τον τελευταίο σταθμό της φετινής χρονιάς. Μιας χρονιάς που ξεκίνησε για αρκετούς αθλητές και αθλήτριες τον περασμένο Ιανουάριο με τους πρώτους αγώνες του κλειστού στίβου.

Ο τεχνικός διευθυντής Εθνικών ομάδων, Χρήστος Μελέτογλου, ανέλυσε στο επίσημο σάιτ του ΣΕΓΑΣ τα όσα είδε από τους Έλληνες αθλητές και αθλήτριες στη διοργάνωση της ουγγρικής πόλης.

 

«Πήγαμε καλύτερα από το περσινό Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Πέρυσι ήμασταν με 18 αθλητές και αθλήτριες, ενώ φέτος με 22. Ο Μίλτος Τεντόγλου ήταν δεύτερος στο Όρεγκον, φέτος ήταν Παγκόσμιος πρωταθλητής. Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη ήταν τέταρτη, φέτος κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο. Ο Χρήστος Φραντζεσκάκης ήταν ένατος, ενώ φέτος είχαμε τον Μιχάλη Αναστασάκη που ήταν δέκατος. Η Κατερίνα Στεφανίδη πέρυσι ήταν πέμπτη, φέτος είχε την ατυχία, αλλά από την άλλη είχαμε την Πολυνίκη Εμμανουηλίδου που μπήκε στον ημιτελικό και τη Δήμητρα Γναφάκη που ήρθε στη Βουδαπέστη και έκανε την καλύτερη φετινή της επίδοση», τόνισε αρχικά ο Χρήστος Μελέτογλου και συνέχισε: «Από εκεί και πέρα περιμέναμε κάτι καλύτερο από την Ελίνα Τζένγκο, κάτι καλύτερο από τον Εμμανουήλ Καραλή. Ήταν θέμα συγκυριών ότι δεν πέτυχαν τους στόχους τους. Η Ελίνα πριν από λίγο καιρό είχε μια μεγάλη επιτυχία στο Ευρωπαϊκό Κ23 που πήρε το χρυσό μετάλλιο και ο Εμμανουήλ πριν από λίγες ημέρες πήρε την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς αγώνες με το 5,82 μ. που σημείωσε. Η Γκούσιν πέρυσι είχε μείνει για μια θέση εκτός τελικού και φέτος έμεινε για μια προσπάθεια».

Στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης είχαμε και αρκετούς αθλητές που πήραν το βάπτισμα του πυρός στη συγκεκριμένη διοργάνωση: «Ήρθαν αρκετά νέα παιδιά για πρώτη φορά σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα όπως ήταν η Εμμανουλίδου, η Δόση, η Γναφάκη, η Φιάσκα, ο Ζάλτος, ο Μουζενίδης, ο Ανδρικόπουλος και ο Πανταζής που σίγουρα κάτι είχαν να κερδίσουν ως εμπειρία από την παρουσία τους στη διοργάνωση. Κρατάμε τη συνολική συμμετοχή και την εμπειρία που απέκτησαν πολλά από τα παιδιά».

Σε μια ανασκόπηση της αγωνιστικής σεζόν που ξεκίνησε τον περασμένο Ιανουάριο με τον κλειστό στίβο μέχρι και το Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης, ο Χρήστος Μελέτογλου είναι ευχαριστημένος από τη συνολική εικόνα.

«Η χρονιά γενικότερα είναι επιτυχημένη. Ξεκινώντας από τον κλειστό που καταφέραμε να κατακτήσουμε τρία μετάλλια στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Κωνσταντινούπολης. Συνεχίσαμε στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ομάδων όπου η ομάδα παρέμεινε στη Σούπερ Λίγκα γεγονός που ήταν μεγάλη επιτυχία. Αργότερα ήταν η παρουσία μας στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ23 με τη χώρα μας να κατακτά τέσσερα μετάλλια, συν τα καλά πλασαρίσματα. Στη Βουδαπέστη στον τελευταίο αγώνα η ομάδα κατέκτησε δύο σπουδαία μετάλλια”, είπε ο τεχνικός διευθυντής που επεσήμανε ότι αυτό δεν έγινε τυχαία, καθώς “η ομοσπονδία έδωσε όλα τα κατάλληλα εφόδια και εργαλεία στους αθλητές και αθλήτριες για να προετοιμαστούν κατάλληλα σε όλους τους αγώνες της χρονιάς».

Μπροστά έχουμε μια γεμάτη αγωνιστική χρονιά που μάλιστα έχει δύο μεγάλες διοργάνωσης το ερχόμενο καλοκαίρι. Το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ρώμης και τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

Ο Χρήστος Μελέτογλου γνωρίζει ότι το ερχόμενο καλοκαίρι θα πρέπει να γίνει σωστός καταμερισμός: «Του χρόνου είναι… πονηρή χρονιά. Έχουμε το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πάρα πολύ νωρίς. Το ranking για τη συγκεκριμένη διοργάνωση κλείνει στις 27 Μαΐου. Κάτι που σημαίνει ότι οι αθλητές που έχουν ως στόχο το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα έχουν μικρό χρονικό διάστημα και θα πρέπει να κορυφώσουν στην αρχή της χρονιάς ώστε να προκριθούν. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να γίνει μια κατανομή των αθλητών που σκοπεύουν στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και άλλη κατανομή αθλητών που στοχεύουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Να μην παρασυρθούν οι αθλητές σε δύο κορυφώσεις γιατί κάτι τέτοιο θα είναι δύσκολο. Και χρειάζεται και μια καλή διαχείριση για τον κλειστό στίβο που προηγείται όλων των παραπάνω διοργανώσεων. Είναι κοντά στον Μάιο και θα είναι δύσκολη η διαχείριση».

Ο Χρήστος Μελέτογλου κατέληξε θέλοντας να ευχαριστήσει τους προπονητές που δουλεύουν μαζί με τους αθλητές για να έρθουν τα αποτελέσματα: «Είμαι υπερήφανος για όλη την ομάδα, για όλη την προσπάθεια που έγινε. Και εδώ οφείλω να ευχαριστήσω όλους τους προπονητές που δουλεύουν καθημερινά με τους αθλητές. Προχωράμε δυνατά!».