Kipchoge: «Εάν ο Kiptum τρέξει κάτω από 2 ώρες, θα είναι πάντα ο δεύτερος που το καταφέρνει»

 Runbeat Team   17:16 19-07-2023  

Kipchoge: «Εάν ο Kiptum τρέξει κάτω από 2 ώρες, θα είναι πάντα ο δεύτερος που το καταφέρνει»


Ο Eliud Kipchoge παραχώρησε δηλώσεις ενόψει της παρουσίας του στον μαραθώνιο του Βερολίνου για ακόμα μία χρονιά, στις 24 Σεπτεμβρίου. Πολλοί περίμεναν οι Κενυάτης να επιλέξει τη Νέα Υόρκη το Νοέμβριο ως αγώνα προετοιμασίας για τον μαραθώνιο των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού το 2024, όμως τελικά επέλεξε να τρέξει κόντρα στον δεύτερο γρηγορότερο μαραθωνοδρόμο στην ιστορία, πίσω από τον ίδιο, τον Kelvin Kiptum.

Στην ψηφιακή συνέντευξη τύπου που παραχώρησε, ο Kipchoge έδειξε ότι δεν ανησυχεί για την «κόντρα» με τον Kiptum και πως ανυπομονεί για τον αγώνα. «Ο Kiptum έχει όλη τη δύναμη να κάνει ό,τι θέλει. Εγώ έχω κάνει αρκετά. Πιστεύω πως ό,τι έχω κάνει για το άθλημα θα σεβαστεί. Σε κάθε περίπτωση του εύχομαι καλή επιτυχία» είπε αρχικά και στη συνέχεια πρόσθεσε: «Εάν ο Kiptum τρέξει κάτω από 2 ώρες, θα είναι πάντα ο δεύτερος που το καταφέρνει. Εγώ θα είμαι πάντα ο πρώτος».

 

Ο Kiptum δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα από τους διοργανωτές του μαραθωνίου του Βερολίνου, όμως υπάρχουν πολλές φήμες που «δείχνουν» ότι ο μοναδικός άνθρωπος στην ιστορία που έχει τρέξει κάτω από 2:02 σε ηλικία μικρότερη των 35 ετών θα βρίσκεται στην Γερμανική πρωτεύουσα.

Ο κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ που θα επιστρέψει στην πόλη που έχει γράψει ιστορία, τόνισε στη συνέχεια: «Δεν μπορώ να αλλάξω ότι έγινε στην Βοστώνη (σ.σ. τερμάτισε έκτος). Δεν υπάρχει λόγος να το σκέφτομαι, μπορώ μόνο να ελέγξω τα πράγματα που γίνονται τώρα και να ετοιμαστώ για το Βερολίνο».

Ο 38χρονος μαραθωνοδρόμος επίσης αναφέρθηκε και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024: «Θέλω να γίνω ο πρώτος που καταφέρνει να κερδίσει back-to-back-to-back. Ανυπομονώ γι’ αυτό. Θα ήταν πραγματική ιστορία».