Μαραθώνιος Βερολίνου 2023: Τα παπούτσια των πρωταγωνιστών (Pic)

 Runbeat Team   20:03 26-09-2023  

Μαραθώνιος Βερολίνου 2023: Τα παπούτσια των πρωταγωνιστών (Pic)


Σε έναν μεγάλο μαραθώνιο, οι αθλητές είναι αυτοί που πάντα τραβούν τα βλέμματα και συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον. Όταν μάλιστα μιλάμε για τον μαραθώνιο του Βερολίνου, που συνέχεια περιμένουμε να γίνει ένα νέο ρεκόρ, τότε το ενδιαφέρον μεγαλώνει ακόμα περισσότερο.

 

Στον πρόσφατο αγώνα της Γερμανικής πρωτεύουσας, είχαμε ένα από τα κορυφαία ρεκόρ στην ιστορία του στίβου, με την Tigst Assefa να «γράφει» 2:11:53 και να σημειώνει την κορυφαία επίδοση όλων των εποχών από γυναίκα στην απόσταση. Από την άλλη, ο Eliud Kipchoge έψαξε ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ, τα πήγαινε καλά μέχρι ένα σημείο, όμως τελικά ο ρυθμός του έπεσε και τερμάτισε πρώτος στο και πάλι εξαιρετικό 2:02:42.

Τα παπούτσια των πρωταγωνιστών

Τι παπούτσια όμως χρησιμοποίησαν οι πρωταγωνιστές της διοργάνωσης; Αυτή είναι μία ερώτηση που ενδιαφέρει κλασικά την δρομική κοινότητα, προκειμένου να συγκρίνουν τα brands και να δουν πως βοηθούν τους κορυφαίους να επιτύχουν τους στόχους τους.

Στις γυναίκες η Adidas έκανε το 1-2, αφού τόσο η απόλυτη πρωταγωνίστρια Tigts Assefa (2:11:53), όσο και η δεύτερη Sheila Chepkirui (2:17:49) φόρεσαν τα Adizero Adios Pro Evo 1. Το γερμανικό Brand είχε μάλιστα επιτυχία και στους άνδρες, αφού ο Tadese Takele που ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου με χρόνο 2:03:24 φόρεσε τα Adizero Adios Pro 3.

 

Η Magdalene Shauri που τερμάτισε τρίτη στις γυναίκες με 2:18:41 φόρεσε τα Lin-Ning Feidian 3 Ultra, με την Κινεζική εταιρεία να έχει μπει δυναμικά στην αγορά των παπουτσιών μαραθωνίου.

Ο Eliid Kipchoge, ως ένας από τους πιο γνωστούς αθλητές της Nike φόρεσε τα Air Zoom Alphafly Next% 3, ενώ ο δεύτερος στους άνδρες Vincent Kipkemoi (2:03:13) χρησιμοποίησε τα ASICS Metaspeed Sky+. Αξίζει να αναφερθεί ότι οι Kipkemoi και Takele που έκαναν το 2-3 στους άνδρες, έτρεχαν τους πρώτους μαραθωνίους της καριέρας τους.

Μαραθώνιος Βερολίνου 2023: Τα παπούτσια των πρωταγωνιστών (Pic) runbeat.gr