Τα… χρειάστηκε αλλά πήρε την 5η του νίκη στο Βερολίνο ο Eliud Kipchoge

 Πάνος Κατσαρός   12:19 24-09-2023  

Τα… χρειάστηκε αλλά πήρε την 5η του νίκη στο Βερολίνο ο Eliud Kipchoge


Σε έναν αρκετά διαφορετικό αγώνα με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον από το ξεκίνημά του, ο Eliud Kipchoge επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί στον μαραθώνιο του Βερολίνου και πήρε την πέμπτη του νίκη στον μεγάλο αγώνα της Γερμανίας.

Ο ρυθμός του αγώνα ήταν εξαιρετικός από την αρχή και στο ξεκίνημα υπήρχε ανοικτό το ενδεχόμενο να σημειωθεί επίδοση ακόμα και Sub 2, όμως μέχρι και το πέρασμα στον ημιμαραθώνιο, ένα παγκόσμιο ρεκόρ στους άνδρες ήταν εφικτό.

 

Ο ρυθμός έπεσε από το 33ο χιλιόμετρο κι έπειτα, με τον Kipchoge να παραμένει στην κορυφή και τον Derseh Kindie να εγκαταλείπει τον αγώνα μαζί με τον «λαγό» του λόγω κούρασης. Οι αθλητές επηρεάστηκαν από την ηλιοφάνεια και την ζέστη στο δεύτερο μισό του αγώνα και όπως ήταν φυσικό, δεν ήταν το ίδιο αποδοτικοί.

Ο Kipchoge έχασε μπουκάλι στο 40 χιλιόμετρο, όμως κατάφερε εν τέλει να πάρει τη νίκη με χρόνο 2:02:42, μένοντας μακριά από το δικό του παγκόσμιο ρεκόρ (2:01:09), αλλά και κρατώντας την διαφορά από τους επόμενους αθλητές.

Στο βάθρο ανέβηκαν και δύο δρομείς που έτρεξαν τον πρώτο μαραθώνιο της καριέρας τους, κάτι το οποίο δείχνει ότι το μέλλον στο άθλημα είναι πολύ λαμπρό και μπορούμε να περιμένουμε μεγάλες επιδόσεις στο μέλλον. O λόγος για τον Vincent Kipkemoi που τερμάτισε δεύτερος με 2:03:18 και για τον Tadese Takele που πήρε την τρίτη θέση και στο τέλος έβαλαν δύσκολα στον Κενυάτη GOAT, καταφέρνοντας να τον… αγχώσουν.

Δείτε την πρώτη 10άδα στους άνδρες:

Τα… χρειάστηκε αλλά πήρε την 5η του νίκη στο Βερολίνο ο Eliud Kipchoge runbeat.gr