Καλό ξεκίνημα για Σπανουδάκη και Ζήκο στην ημερίδα του ΣΕΦ

 Runbeat Team   14:01 13-02-2022  

Καλό ξεκίνημα για Σπανουδάκη και Ζήκο στην ημερίδα του ΣΕΦ


Η Ραφαέλα Σπανουδάκη επιβεβαίωσε την καλή αγωνιστική της κατάσταση κατά τη διάρκεια του προκριματικού αγώνα των 60 μ. στην ημερίδα κλειστού στίβου του ΣΕΦ.

Η έμπειρη αθλήτρια έφυγε καλά στην εκκίνηση, ξεχύθηκε μπροστά μέχρι τα 60 μ. και λίγο πριν το φινάλε έκοψε ταχύτητα για να τερματίσει πρώτη με 7.48, επίδοση που αποτελεί φετινό της ρεκόρ. Η αθλήτρια θα τρέξει αργότερα στον τελικό της απόστασης με στόχο μια ακόμη καλύτερη επίδοση.

 

Σε καλή κατάσταση έδειξε και ο Κώστας Ζήκος που σημείωσε 6.70 και βελτίωσε το φετινό του ρεκόρ. Ο αθλητής του Βαγγέλη Κατσιάβα κυνηγάει το όριο για το Παγκόσμιο κλειστού, το οποίο είναι 6.63. Ο Δημήτρης Χρυφάφης (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας) πέτυχε την δεύτερη καλύτερη επίδοση του προκριματικού με 6.80 και ο Νίκος Παναγιωτόπουλος (Άθλος Κερατσινίου) την τρίτη με 6.81.

Η Ελένη Πόλακ (ΑΟ Μεγάρων) δεν βρέθηκε στην ημέρα που θα ήθελε κι έτσι ολοκλήρωσε νωρίς τον αγώνα της στην ημερίδα του ΣΕΦ.

Η έμπειρη αθλήτρια έκανε τρία άκυρα άλματα στα 4,25 μ. ύψος όπου μπήκε στον αγώνα της κι έτσι έχασε την ευκαιρία να δει σήμερα τον πήχη υψηλότερα.

Η Πόλακ θα συνεχίσει την προπόνηση της, προκειμένου να βρει τον ρυθμό της και να καλύψει τα κενά που υπάρχουν από τον τραυματισμό στη μέση κι έπειτα θα αγωνιστεί στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα με στόχο να κάνει άλματα ανάλογα των δυνατοτήτων της.  

Νικήτρια του αγώνα αναδείχθηκε η Άννα - Αμαλία Φλώρου- Δημητριάδου (ΓΣ Κηφισιάς) που πέρασε τα 3,95 μ. και βελτίωσε το ρεκόρ της. Η νεαρή στη συνέχεια δοκίμασε στα 4,05 μ., προκειμένου να πετύχει από νωρίς το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20 στο Κάλι. Η νεαρή έδειξε πως μέσα από τους αγώνες θα μπορέσει να κυνηγήσει τα ύψη που θα της δώσουν την πρόκριση στο κορυφαίο γεγονός της κατηγορίας της.

 

Η Σπυριδούλα Καρύδη (ΑΟ Κάλλιστος) προερχόταν από την περιπέτεια με τον covid-19, η οποία επηρέασε την προετοιμασία της. Η νεαρή σε έναν αγώνα περισσότερο προπονητικού χαρακτήρα για εκείνη αναδείχθηκε νικήτρια με άλμα στα 13,50 μέτρα. Η αθλήτρια του Γιώργου Πομάσκι θα συνεχίσει τους αγώνες της στον κλειστό, με τους στόχους της πλέον να στρέφονται στις διοργανώσεις του ανοιχτού.