Ημερίδα ΣΕΦ: Όριο για την Ρώμη η Πόλακ!

 Runbeat Team   17:26 04-02-2024  

Ημερίδα ΣΕΦ: Όριο για την Ρώμη η Πόλακ!


Πολύ καλό αγώνα πραγματοποίησε και η νικήτρια του σημερινού αγώνα στην ημερίδα κλειστού στίβου του ΣΕΦ, Ελένη Πόλακ. Η αθλήτρια του Μανώλη Καραγιάννη πέρασε τα 4,50 μ. και πέτυχε το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ρώμης, ενώ στη συνέχεια επέλεξε να δει τον πήχη στα 4,73 μ., που είναι και το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η αθλήτρια νωρίτερα ξεπέρασε τα 4,20 μ. με την τρίτη και τα 4,30 μ. και 4,40 μ. με την πρώτη προσπάθεια.

 

“Δεν το περίμενα ότι σήμερα θα ξεπερνούσα τα 4,50 μέτρα. Ήρθα με κακή ψυχολογία! Δύο χρονιές είχα κάνει τρεις άκυρες, οπότε είχα κακό προαίσθημα. Είμαι πολύ ευχαριστημένη γιατί είπα ότι φέτος θέλω να κάνω βήμα-βήμα τη χρονιά και μέχρι στιγμής βγαίνει. Έκανα 4,30 μ., 4,40 μ. και τώρα 4,50 μέτρα. Θεωρώ ότι σιγά σιγά βρίσκω ρυθμό ελπίζω να μείνω σταθερή εκεί στα 4,50 μ. για να μπορώ να κυνηγήσω και κάτι παραπάνω”, τόνισε η Ελένη Πόλακ.

Δεύτερη πίσω από την Πόλακ ήταν η Τουρκάλα Ντερμέτ Παρλάκ με 4,30 μ., ενώ την τρίτη θέση κατέλαβαν οι Μπουμπουλίδη και η Αριάδνη Αδαμοπούλου. Η αθλήτρια συνέχισε τις καλές εμφανίσεις στη σεζόν, καθώς σήμερα πέρασε τα 4,20 μ., ενώ στη συνέχεια είχε άκυρα άλματα στα 4,30 μέτρα. Η Αδαμοπούλου πέρασε με την πρώτη τα 4,10 μ. και με τη δεύτερη τα 4,20 μέτρα.

“Δεν περίμενα πως σήμερα θα περάσω το 4,20 μ., είμαι πολύ ευχαριστημένη. Θέλω να σταθεροποιηθώ στις επιδόσεις κι αν έρθει κάτι καλύτερο, καλώς να έρθει. Τα άλματα στα 4,30 μ. δεν ήταν όσο καλά θα ήθελα στο τεχνικό κομμάτι. Επίσης άλλαξα και κοντάρι και δεν ήμουν τόσο εξοικειωμένη σε αυτό”, είπε η Αναστασία Μπουμπουλίδη.