Γυναίκειο τρέξιμο και δυσκολίες

 Runbeat Team   16:30 13-01-2021  

Γυναίκειο τρέξιμο και δυσκολίες


Το τρέξιμο μπορεί να είναι αναζωογονητικό, να έχει τόσα οφέλη αλλά αν είσαι γυναίκα δρομέας τότε σίγουρα έχεις να αντιμετωπίσεις κάποια προβλήματα.

Πέρα από τους τραυματισμούς που πρέπει να αποφύγεις και το χρόνο σου που πρέπει να μειώσεις έχεις να λύσεις και κάποια άλλα προβλήματα που ίσως σε έναν άντρα δρομέα φαίνονται αστεία.

Τα σωστά αθλητικά ρούχα: Τα ρούχα για κάθε περίπτωση είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο για τη γυναίκα πόσο μάλλον τώρα που έκτος από άνεση πρέπει να σας παρέχουν στήριξη. Το σωστό κολάν ή το κατάλληλο αθλητικό σουτιέν είναι θέματα που μπορεί να ταλανίσουν πολύ μια γυναίκα δρομέα.

Τα μαλλιά: Ένα από τα σπουδαία ζητήματα είναι οι επιπτώσεις που μπορεί να έχουν τα μαλλιά σας στην προπόνηση σας. Η αλογοουρά ενδέχεται να σας προκαλέσει πονοκέφαλο ενώ η πλεξούδα μπορεί να λύσει εύκολα. Επιπλέον αν έχετε αφέλειες θα σας προκαλούν εφίδρωση στο μέτωπο και κατά συνέπεια σπυράκια σε αυτήν την περιοχή. Τέλος σε μια θυελλώδη μέρα τα μαλλιά σας κάθε άλλο παρά συνεργάσιμα θα αποδειχτούν.

Εμμηνορρυσία και έλεγχος κύκλου: Τις δύσκολες ημέρες του μήνα είναι αρκετά δύσκολο για πολλές γυναίκες να κάνουν ακόμη και τα βασικά πράγματα της καθημερινότητας τους. Είτε εξαιτίας της κόπωσης, είτε λόγω των κραμπών, ακόμη και λόγω του PMS, το τρέξιμο μπορεί να μετατραπεί σε εφιάλτη.

Ο έλεγχος του κύκλου σας είναι μια εξέταση που θα πρέπει να κάνετε, πέρα ​​από την προστασία από ασθένειες και εγκυμοσύνη θα μπορείτε να ελέγξετε και τον εμμηνορροϊκό κύκλο ώστε να ταιριάζει στις ημερομηνίες του αγώνα. Αυτό θα πρέπει να γίνετε πάντα κατόπιν συνεννόησης με το γιατρό σας.

Εγκυμοσύνη: Αν αναρωτιέστε ακόμη αν θα μπορείτε να τρέχετε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τότε είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας πούμε ότι «Ναι, μπορείτε»! Ωστόσο απαιτεί σχεδιασμό και συζήτηση με τον γυναικολόγο σας. Επιπλέον θα πρέπει να λάβετε υπόψιν τις παρενέργειες μιας εγκυμοσύνης, όπως η αύξηση βάρους και η ναυτία, τα οποία μπορούν να εμποδίσουν την προπόνηση και την απόδοση σας.

Σίδηρος: Συχνά το ποσοστό σίδηρου στον οργανισμό πολλών γυναικών είναι χαμηλός, με την απώλεια του κατά την έμμηνη ρύση, η πρόσθετη απώλεια του κατά το τρέξιμο θέτει τις γυναίκες σε κίνδυνο για αναιμία που προκαλείται από άσκηση. Γι’ αυτό το λόγο όλες οι γυναίκες δρομείς θα πρέπει να φροντίσουν να κάνουν μια διατροφή πλούσια σε σίδηρο. 

Τουαλέτα: Αν και για τους άντρες είναι πανεύκολο να ουρήσουν στις προπονήσεις που γίνονται σε βουνά ή μονοπάτια, για τις γυναίκες είναι ένα ακόμη πρόβλημα. Πέρα από την εύρεση της κατάλληλης περιοχής πρέπει να είναι εφοδιασμένες και με χαρτί.

Catcalling: Το Catcalling είναι η παρενόχληση στο δρόμο με σφυρίγματα, επιφωνήματα ή σχόλια από άντρες προς γυναίκες. Παρόλο που δεν συμβαίνει μόνο σε γυναίκες δρομείς, φαίνεται να απευθύνεται σε αυτές αρκετά πιο συχνά από τους άνδρες.